25n
25N
25N

Estudiants de Secundària reclamen amb protestes i aturs "unes aules segures" enfront de la tercera ona

Estudiants de Secundària reclamen amb protestes i aturs "unes aules segures" enfront de la tercera ona
11/02/2021 -

Estudiants de Secundària de la Comunitat Valenciana duen a terme aquest dijous protestes i aturs per a reclamar “unes aules segures” davant la tercera ona de la pandèmia de Covid.

Alumnes de més de 60 instituts públics, segons el Sindicat d’Estudiants del País Valencià, entitat que convoca l’acció, han votat a favor d’aquesta jornada per a reivindicar “la paralització de l’activitat lectiva i un pla de xoc en l’ensenyament públic”.

Des del col·lectiu estudiantil subratllen que la situació epidemiològica en el territori valencià “fa setmanes que està en un punt crític” i “l’avanç del virus està tenint un impacte especialment demolidor en els centres educatius públics”.

“Malgrat aquesta realitat, –lamenta el Sindicat d’Estudiants– la Conselleria d’Educació i la Generalitat menteixen descaradament dient que les aules són segures”.

“Estudiants, professors, famílies estan vivint un autèntic malson”, diu el sindicat estudiantil, que reclama del Consell i el Govern central mesures com “un nou confinament domiciliari fins a contenir l’onada de contagis, acompanyat de la paralització de l’activitat lectiva i productiva no essencial per a protegir la salut de la població”.

Així mateix, advoquen per la cancel·lació de “tots els exàmens i substitució per altres formes d’avaluació i la readaptació del pla d’estudis per a poder cursar tot el temari en condicions dignes”.

En la seua llista de peticions també figuren permisos retribuïts a tots els treballadors durant el confinament per a poder garantir la conciliació familiar i la posada en marxa d’un pla de xoc en l’educació pública, que implique “invertir els recursos econòmics, materials i humans necessaris per a posar fi a la bretxa digital i garantir que totes i tots tenim accés en una educació pública digna, baixada de les ràtios, contractació de professorat i personal sanitari en tots els centres, instal·lació de màquines de renovació de l’aire i filtres HEPA a totes les aules”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 + 1 =