25n
Orgull
Orgull

Estudiants de Benetússer creen un curtmetratge d'animació per a posar en relleu la cura del Medi ambient i un dron social de servei a la localitat

Les iniciatives s’inscriuen dins dels projectes d’innovació educativa MOMO i La Fira Aèria i s’estan desenvolupant en l’IES María Carbonell i el Col·legi Socors

Estudiants de Benetússer creen un curtmetratge d'animació per a posar en relleu la cura del Medi ambient i un dron social de servei a la localitat
15/04/2019 -

La regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Benetússer per tercer any consecutiu ha facilitat la participació dels estudiants dels dos instituts del municipi en projectes innovadors com la Fira Aèria o MOMO. En el primer els alumnes i alumnes del Col·legi La nostra Senyora del Socors es troben en ple procés de construcció d’un dron que s’encarregarà de donar diferents serveis a la localitat. En MOMO, els joves de l’IES María Carbonell han utilitzat el seu talent per a posar de manifest la importància de la cura del medi ambient a través d’un curtmetratge en Stop Motion.

El curtmetratge creat té com a protagonista a Vinicius, un marcià d’aspecte intel·ligent, que es troba viatjant per l’espai amb el seu platet volador quan la seua nau s’avaria i ha d’aterrar en la Terra. Un planeta que descobreix aterrit per la quantitat de fem que concentra. Amb aquesta iniciativa, que té una fi mediambiental, els alumnes han aprés tècniques d’animació com l’Stop Motion i a construir un sistema de filmació de vídeo com és un slider o braç robòtic per mitjà d’una Impressora 3D i a programar els moviments d’aquest sistema amb arduino i electrònica digital. A més, el projecte comporta també un important treball artístic. Perquè la idea original, el guió, personatges i decorats han sigut creats pels mateixos alumnes de l’IES María Carbonell.

Per part seua, la Fira Aèria és el tercer any consecutiu que des del Col·legi La nostra Senyora del Socors es desenvolupa aquest projecte. En aquesta edició els estudiants estan construint un dron amb diferents aplicacions encaminadesajudar a donar servei a la població local. Entre les seues propostes estan la d’utilitzar-ho per a anunciar les notícies del poble, com a antena Wi-Fi o com a localitzador de persones perdudes. Per a això, s’han reunit amb agents de l’Ajuntament que els han ajudat i orientat a concretar la finalitat del seu dron.

Tots dos projectes van començar al novembre amb la formació del professorat que s’ha implicat en el projecte i compta amb la col·laboració de la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Benetússer.

El curtmetratge de l’IES María Carbonell es projectarà per primera vegada el 17 de maig a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la Universitat de València a Burjassot al costat de 26 curtmetratges més d’altres centres educatius de Secundària i Primària de la província de València que també estan realitzant el projecte amb els seus estudiants. Aqueix mateix dia, l’Escola tècnica acollirà també l’esdeveniment de la Fira Aèria on els estudiants del Col·legi La nostra Senyora del Socors podran demostrar les bondats del seu dron a través del vol i la presentació pública del projecte que realitzaran els mateixos alumnes. Una trobada en el qual cada centre muntarà també dos estands explicatius, un per cada projecte. En total es donaran cita més de 55 centres educatius de Secundària de les províncies de València i Castelló.

MOMO i La Fira Aèria són projectes del Caleidoscopio, start up de la Universitat Miguel Hernández i compten amb la col·laboració d’Alioth Art i Ciència, l’Escola Politècnica Superior d’Alacant, la Universitat de València, la mateixa Universitat Miguel Hernández d’Elx, la Universitat Autònoma de Madrid, el Centre de Formació de professorat de la Conselleria d’Educació (CEFIRE) i el Centre Territorial d’Innovació i Formació de Conselleria Educació Madrid (CTIF).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 + 12 =