25n
Orgull
Orgull

Estudia VLC 2016 premia diversos treballs universitaris innovadors en mobilitat i sostenibilitat

Estudia VLC 2016 premia diversos treballs universitaris innovadors en mobilitat i sostenibilitat
26/01/2017 -

Tres guardons a estudis de Final de Grau, Final de Màster i Tesis Doctorals, i dues mencions especials en cadascuna de les respectives especialitats, posen fi enguany a aquests premis que, durant una dècada, han distingit treballs que proposen millores en la qualitat de vida de la nostra ciutat i que han estat elaborats per alumnes de les cinc universitats valencianes. El Centre d’Innovació Las Naves ha sigut l’escenari del lliurament d’aquests premis, a què assistiren representants de la Comissió d’Avaluació d’Estudia VLC, el regidor d’Innovació de l’Ajuntament de València, Jordi Peris i el director de Las Naves, Rafael Monterde.

La Universitat de València, la Universitat Politècnica de València, la Universidad Católica de València San Vicente Mártir, Florida Universitaria i la Universidad CEU Cardenal Herrera, han estat col·laborant i participant durant els últims anys amb InnDEA València -actualment Centre d’Innovació Las Naves- en els premis Estudia VLC. “Ha estat una relació summament fructífera. Han sorgit moltes sinergies i s’ha valorat el nostre capital humà i els nostres centres educatius, d’on sorgeix un espectacular potencial investigador any rere any”, ha destacat el regidor Jordi Peris.

Peris ha remarcat l’excel·lència dels treballs premiats en l’última dècada, així com els del certamen d’enguany: “una edició més estem davant de treballs de moltíssima qualitat, que destaquen per la seua aplicabilitat i les seues temàtiques: sostenibilitat i innovació, amb propostes, per exemple, per al desenvolupament del nostre front marítim, per a la millora de la mobilitat, l’accessibilitat o l’ús de les noves tecnologies en la salut i l’alimentació”.

Els premis d’aquesta última edició han recaigut en l’apartat de Final de Grau, dotat amb 500 euros, en Borja de Madaria Escudero, de la Universitat de València, pel treball dirigit per Rosario Fernánez-Coronado “La bicicleta en la ciudad de Valencia. (Re)emergencias de una vieja cultura de movilidad”. Les mencions especials han estat per a Carolina Fuertes Gallur per “Propuesta educativa para el aprendizaje de la geometría a través de las inteligencias múltiples. Estudio de una alumna con Síndrome de Down” de la Universidad Católica de València; i per a Mª Ángeles Rodríguez Sánchez per “Análisis del comportamiento de turistas en la ciudad de Valencia a partir de su interacción con la red social Twitter” de la Universitat Politécnica de València.

Pel que fa al Premi Estudia VLC Final de Màster, amb 1.000 euros de dotació, el guardonat ha sigut Félix Fajardo Magraner per l’estudi: “Calidad de Vida y Accesibilidad Peatonal a Equipamientos Colectivos El Caso del Municipio de Valencia” de la Universitat de València i dirigit per Júlia Salom. En aquesta categoria s’han atorgat dues mencions especials a Paula Tejerizo Bea per l’estudi “Análisis y propuestas para la mejora del entorno urbano del sistema de equipamientos asistenciales a mayores de la ciudad de Valencia” de la Universitat Politècnica de València; i a Ignacio Villalba Sanchís per “Estudio y optimización de la eficiencia energética en la conducción de trenes metropolitanos de la ciudad de València” de la Universitat Politècnica de València.

Per últim, el Premi Estudia VLC a la Tesi Doctoral, amb una assignació econòmica de 3.000 euros, l’ha obtingut Carmen Veses Jiménez pel seu treball “La quinta etapa de regeneración del frente marítimo post-industrial: los casos de Valencia y Estocolmo”, dirigit per Ignacio Bosch de la Universitat Politècnica de València. En aquest cas, el jurat ha destacat la gran qualitat de la tesi i ha valorat l’actualitat del tema, la seua aplicabilitat i les idees que aporta per a renovar espais industrials i obsolets, mostrant l’exemple de les actuacions plantejades a Estocolm, on la sostenibilitat és un exemple d’actuació.

Les mencions especials en aquesta categoria han estat per a Antonio Martínez Molina per “Metodología para la caracterización y confort térmicos en edificios históricos” de la Universitat Politécnica de València; i per a Daniel Martínez Aceves per “Emprendedores Universitarios y Spinups: El caso de StartUPV el ecosistema emprendedor de la Universitat Politècnica de València” de la UPV.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 + 9 =