Jorge Rodríguez dóna a conéixer l'estructura d'un nou Govern "que treballarà per respondre a la confiança dipositada per Ontinyent"

El alcalde de Ontinyent, Jorge Rodríguez con su nuevo equipo de gobierno

Jorge Rodríguez dóna a conéixer l'estructura d'un nou Govern "que treballarà per respondre a la confiança dipositada per Ontinyent"
13/06/2019 -

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha fet públic aquest matí en roda de premsa quina serà l’estructura política que tindrà el nou Govern Municipal de la ciutat. Un nou govern “que treballarà per respondre a la confiança dipositada per Ontinyent. Som 17 regidores i regidors gràcies a eixa confiança, tenim molt per davant per a fer i la ferma voluntat de no fallar”, destacava l’alcalde. Un govern “que és un reflex de la societat ontinyentina, incloent-hi una combinació de persones de totes les edats, unes amb experiència a l’Ajuntament i altra nova que ens aportarà noves formes de treballar” assenyalava.

En l’estructura política es mantindrà el mateix sistema d’àrees existent de la legislatura que ara acaba, amb un repartiment de funcions que persegueix una gestió molt coordinada de les diferents delegacions. Jorge Rodríguez explicava que “des del mateix moment en què el 66% dels votants ens van donar la seua confiança ens vam posar a treballar per tenir una estructura com aquesta, coherent amb el nostre programa electoral”, avançava.

Entre les novetats es troba la creació d’una nova àrea: Igualtat i Govern Obert, que coordinarà Natalia Enguix, i amb la qual “volem afavorir una igualtat transversal de veritat, i que aquesta estiga present en la gestió d’aspectes transversals com la gestió de Personal, Hisenda, Organització i Modernització, que gestionarà directament la mateixa Enguix”. Dins d’aquesta àrea, Pepe Gandia serà regidor de Policia Local, Protecció Civil i Bombers; i Virtudes González assumirà les delegacions de Participació Ciutadana i Transparència.

Una altra gran àrea serà la de Territori i Serveis Municipals, coordinada per Joan Sanchis, qui assumirà la gestió directa d’Urbanisme i Patrimoni. Dins d’aquesta àrea, Inma Ibáñez serà la regidora de Transport Públic i Educació viària; i Manuel Cuesta repetirà com a regidor de Serveis Municipals, que integra Neteja, Parcs i Jardins, Camins Rurals, Manteniment d’edificis municipals; Aigua i Clavegueram.

La tercera gran àrea serà la de Política Econòmica, Sostenibilitat i Projectes Europeus, coordinada per Sayo Gandia, qui a més assumirà la gestió directa de l’àrea de Sostenibilitat i Turisme, que engloba Memòria Històrica, Turisme, medi Ambient, Agricultura i Recollida, gestió i tractament del fem. Jorge Rodríguez explicava que En aquest cas “hem volgut que la Sostenibilitat deixe d’estar adherida al territori i tinga entitat pròpia. Si la sostenibilitat ha de ser transversal també, l’economia ha de ser sostenible”, assenyalava. Dins d’aquesta àrea, Pablo Úbeda serà regidor delegat de Promoció Econòmica, Innovació i Relacions amb la Unió Europea, inclòs comerç. “Complir amb els compromisos de l’EDUSI serà molt important per poder aprofitar els 5 milions d’euros que vam obtenir de la UE i materialitzar-los”, apuntava Jorge Rodríguez.

En la quarta àrea, Cultura, s’estrena Àlex Borrell com a coordinador, mantenint la gestió directa de les activitats culturals. En aquesta àrea, Ferran Gandia gestionarà Biblioteca, Museus i Casa de Cultura, incloent-hi el Servei de Publicacions; i Àngels Muñoz serà regidora de Fira, Festes i Tradicions, “mantenint l’impuls a la Fira que vam donar amb el 600 aniversari per seguir projectant-la al futur”, explicava l’alcalde.

La cinquena gran àrea serà la de Política per a les Persones, coordinada per una de les cares noves, Paula Soler, qui gestionarà de manera directa els Serveis Socials incloent l’acció comunitària. En aquesta àrea, Katty Ushiña gestionarà Infància, Adolescència i Cooperació, inclòs Espais Familiars; i Rafa Sanchis serà regidor de Majors Actius i Promoció de l’Autonomia, inclòs la gestió dels nous programes contra la soledat: Jorge Rodríguez posava en relleu que “els majors es mereixen tota l’atenció de la societat, i si en Majors Actius seguirem atenent als qui poden dur una vida més activa, amb els nous programes volem arribar també a les persones que no poden estar tan actives per les seues dificultats”, explicava.

Finalment, es comptarà amb una sisena àrea dedicada a Educació, Esports i Joventut que coordinarà Óscar Borrell, qui assumirà la gestió directa d’Educació i Esports, mentre que Joventut serà gestionada per altre dels nous regidors, Jordi Valles. L’alcalde destacava que “la gestió d’educació tindrà un pes important en aquesta legislatura, ja que l’Ajuntament ha de gestionar els més de 20 milions del Pla Edificant per a adaptar els nostres centres educatius al segle XXI”, destacava. Quant a les regidories oferides per l’alcalde a la resta de partits, cal recordar que el PP ha acceptat Cementeri i Enllumenat, incloses dins Territori i Serveis Municipals, i la proposta de delegacions a Compromís està pendent d’una segona reunió.

Més informació


mostra viva del mediterraneo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × tres =

cultura als barris 2019
punt cat
alcasser
anna i la maquina del tiempo
cultura als barris 2019
cultura als barris 2019
punt cat