25n
25N
25N

L'estructura dels hospitals de campanya valencians estarà acabada entre el 8 i el 10 d'abril

Bravo explica que aquestes instal·lacions es mantindran “els mesos que faça falta” i que serviran en un futur per a altres emergències

L'estructura dels hospitals de campanya valencians estarà acabada entre el 8 i el 10 d'abril
04/04/2020 -

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha explicat que l’estructura dels hospitals de campanya de la Comunitat Valenciana estarà acabada entre el 8 i el 10 d’abril (el 8 el de Castelló, el 9 el de València i el 10 el d’Alacant) perquè es puga instal·lar l’equipament clínic.

Així ho ha indicat la consellera en una roda de premsa, en la qual ha indicat que a València ja està muntat el 50% de les seccions, a Castelló, el 40%; i que el muntatge a Alacant porta un retard de dos dies per qüestions tècniques relacionades amb les pluges, però que el muntatge de les primeres carpes començarà hui.

Bravo ha recordat que tota la infraestructura i l’equipament bàsic funcional té un valor de 4,8 milions d’euros, al que se sumarà el pressupost de Sanitat per a equipament mèdic.

Preguntada sobre per què no s’han utilitzat instal·lacions ja existents com l’Hospital Militar o la Fira de València, Bravo ha assenyalat que el “gran avantatge” del model valencià és que els hospitals funcionaran com una “ampliació” dels centres nodrissa (La Fe de València, i els Generals d’Alacant i Castelló).

“Eixa és la gran diferència i avantatge respecte a Ifema –la instal·lació en la Comunitat de Madrid–, on s’ha vist desordre, caos i falta de seguretat”, ha manifestat, i ha criticat que en la instal·lació madrilenya hi ha hagut “queixes dels sanitaris també”.

Així, Bravo ha defensat que els hospitals de campanya valencians “funcionaran dins del sistema integrat dels principals, la qual cosa suposa que l’organització s’emporta des del propi hospital”. D’aquesta manera, els centres tindran una “capacitat d’ampliació per a derivar en els sistemes que ells vulguen adoptar”.

“S’està plantejant portar a malalts en última fase de recuperació, que tindran una ubicació dissenyada i ben integrada amb el centre”, ha manifestat.

LA INFRAESTRUCTURA ES DESMUNTARÀ I ES PODRÀ REUTILITZAR

A més, ha apuntat que aquesta infraestructura es desmuntarà i s’utilitzarà en altres ocasions. “Quan això passe, que tardarà mesos, així com Ifema haurà de ser desmuntat perquè el seu ús es requerirà en un breu període de temps per a la seua activitat habitual, aquesta infraestructura estarà instal·lada i preparada els mesos que siguen necessaris”, ha indicat.

“Els hospitals hauran d’anar recuperant la normalitat. Ens trobarem, una vegada passe el pic, en una situació de continuar assistint i atenent afectats per la Covid-19, i alhora, anar recuperant la normalitat”, ha explicat, per la qual cosa ha defensat el “model valencià” de dotar de major infraestructura als hospitals existents.

Així mateix, Bravo també ha indicat que quan aquesta infraestructura es desmunte, es guardarà i es podrà utilitzar per a “qualsevol mena d’emergència”.

“La Comunitat Valenciana és un dels llocs de major risc derivat del canvi climàtic, estem en la zona zero. Ens hem enfrontat en pocs mesos a una DANA i al temporal Gloria, i això ens permetrà disposar d’una infraestructura per al futur per a evacuar a població”, ha posat com a exemple.

Igualment, ha indicat que tota la inversió que s’ha fet o es farà en logística sanitària revertirà als propis hospitals. Per a la consellera, amb aquest projecte es permet atendre el sistema de salut per a “evitar el col·lapse” i disposar d’infraestructura apta per a una situació d’emergència.

L’HOSPITAL MILITAR NO HA REBUT INFORME POSITIU

D’altra banda, interpel·lada sobre per què no s’ha posat en marxa l’Hospital Militar de València per a atendre malalts, Bravo ha detallat que aquesta instal·lació “no ha rebut un informe positiu de viabilitat per part de les autoritats sanitàries”.

“Mentre que a l’Antiga Fe hem creat infraestructura per a poder disposar d’espai suficient, no obstant això, no ho podíem fer a l’Hospital Militar, ja que aquesta edificació no reunia les condicions bàsiques per a posar en marxa un hospital”, ha explicat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × tres =