25n
25N
25N

Així s'estructura el nou govern del Ajuntament de València 2019-2023

Sandra Gómez i Sergi Campillo ostentaran les dos vicealcaldies amb què comptarà el govern municipal. Ambdós seran portaveus de govern.

Així s'estructura el nou govern del Ajuntament de València 2019-2023
12/07/2019 -

L’alcalde de València, Joan Ribó (Compromís), i la portaveu socialista, Sandra Gómez, han anunciat l’acord aconseguit perquè la ciutat de València tinga un govern «progressista, avançat i que mire per la sostenibilitat i els interessos de València» durant els pròxims quatre anys. Un govern municipal que comptarà amb nou àrees de gestió i dos vicealcaldies, una per a cadascun dels grups polítics que l’integren.

«Hem arribat a un acord per a formar un govern progressista per a la ciutat de València i hem de felicitar-nos per haver-ho aconseguit. Ha costat una mica, però les coses bones costen», ha anunciat Joan Ribó en l’inici de la seua compareixença davant els mitjans de comunicació junt a Sandra Gómez.

«Els elements fonamentals d’este acord són que hi hauran dos vicealcaldies i que de les nou àrees de govern, quatre seran per al Grup Municipal Socialista i cinc per a Compromís», ha prosseguit l’alcalde. «Es confirma que al capdavant de l’Ajuntament de València hi haurà un govern progressista i estable que beneficiarà sempre les prioritats de la ciutadania. Un govern amb dos formacions progressistes al capdavant, des del qual treballarem pels nostres barris i per les persones que més necessitat tenen d’una política progressista», ha afirmat per la seua part la portaveu del Grup Municipal Socialista, Sandra Gómez.

Ribó ha manifestat la seua «profunda satisfacció pel resultat del treball que hem estat realitzant. Crec que per les dos parts estem contentes de poder anunciar que continuarem treballant quatre anys amb un plantejament progressista, avançat, de sostenibilitat, que és el que vol la majoria dels valencians i valencianes». «Crec que hui és un bon dia perquè ja tenim l’acord que les dos formacions sempre hem manifestat la nostra voluntat d’aconseguir. Per això este és un moment d’alegria i esperança per a tots els votants progressistes», ha continuat Sandra Gómez, qui ha afirmat que «el canvi que es va iniciar en 2015 ix enfortit».

ORGANITZACIÓ DEL GOVERN MUNICIPAL

L’alcalde de València, ja investit des del passat 15 de juny, Joan Ribó, encapçala un govern que tindrà dos vicealcaldies, que correspondran, d’una banda, a la primera tinent d’alcalde Sandra Gómez (PSPV-PSOE) i, d’altra banda, al segon tinent d’alcalde, Sergi Campillo (Compromís). Ambdós seran portaveus de govern.

A més, el govern municipal estarà ordenat en 9 àrees. Així, l’àrea de Gestió de Recursos, estarà encapçalada per Luisa Notario (Compromís); l’àrea de Protecció Ciutadana comptarà amb Aarón Cano (PSPV) com a regidor d’àrea; l’àrea de Benestar i Drets Socials estarà coordinada per Isabel Lozano (Compromís); l’àrea d’Educació, Cultura i Esports tindrà a Pere Fuset (Compromís) al capdavant; l’àrea de Desenvolupament i Renovació Urbana i Habitatge estarà encapçalada per Sandra Gómez (PSPV); l’àrea de Mobilitat Sostenible i Espai Públic comptarà amb Giuseppe Grezzi (Compromís) com a regidor d’àrea; l’àrea d’Ecologia Urbana, Emergència Climàtica i Transició Energètica estarà coordinada per Sergi Campillo (Compromís); l’àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació comptarà amb Pilar Bernabé (PSPV) com a regidora d’àrea; i finalment, l’àrea de Participació, Drets i Innovació Democràtica estarà encapçalada per Ramon Vilar (PSPV).

Les competències de l’alcalde estaran delegades de la següent manera:

ÀREA DE GOVERN DE GESTIÓ DE RECURSOS (Luisa Notario)
Organització i Gestió de Persones: Luisa Notario
Servicis Centrals Tècnics: Luisa Notario
Agenda Digital i Administració Electrònica: Pere Fuset
Control Administratiu: Carlos Galiana
Patrimoni Municipal: Isabel Lozano
Contractació: Luisa Notario

ÀREA DE GOVERN DE PROTECCIÓ CIUTADANA (Aarón Cano)
Prevenció i Extinció d’Incendis: Aarón Cano
Policia Local: Aarón Cano
Protecció Civil: Aarón Cano

ÀREA DE GOVERN DE BENESTAR I DRETS SOCIALS (Isabel Lozano)
Servicis Socials: Isabel Lozano
Envelliment Actiu: Pilar Bernabé
Joventut: Maite Ibáñez
Igualtat i Polítiques de Gènere i LGTBI: Isabel Lozano
Inserció Sociolaboral: Isabel Lozano
Cooperació al Desenvolupament: Maite Ibáñez

ÀREA DE GOVERN D’EDUCACIÓ, CULTURA I ESPORTS (Pere Fuset)
Educació: Maite Ibáñez
Acció Cultural: Maite Ibáñez
Patrimoni i Recursos Culturals: Glòria Tello
Cultura Festiva: Pere Fuset
Esports: Pilar Bernabé

ÀREA DE GOVERN DE DESENVOLUPAMENT I RENOVACIÓ URBANA I HABITATGE (Sandra Gómez)
Habitatge: Isabel Lozano
Gestió d’Obres d’Infraestructura: Sandra Gómez
Planificació i Gestió Urbana: Sandra Gómez
Manteniment d’Infraestructures: Sandra Gómez

ÀREA DE GOVERN DE MOBILITAT SOSTENIBLE I ESPAI PÚBLIC (Giuseppe Grezzi)
Mobilitat Sostenible i Infraestructures de Transport Públic: Giuseppe Grezzi
Espai Públic: Lucía Beamud

ÀREA DE GOVERN D’ECOLOGIA URBANA, EMERGÈNCIA CLIMÀTICA I TRANSICIÓ ENERGÈTICA (Sergi Campillo)
Emergència Climàtica i Transició Energètica: Alejandro Ramon
Conservació d’Àrees Naturals. Devesa-Albufera: Sergi Campillo
Cicle Integral de l’Aigua: Elisa Valía
Platges: Lucía Beamud
Qualitat Acústica i de l’Aire: Lucía Beamud
Cementeris i Servicis Funeraris: Alejandro Ramon
Gestió Sostenible de Residus Urbans i Neteja de l’Espai Públic: Sergi Campillo
Jardineria Sostenible i Renaturalització de la Ciutat: Sergi Campillo
Benestar Animal: Glòria Tello

ÀREA DE GOVERN DE DESENVOLUPAMENT INNOVADOR DELS SECTORS ECONÒMICS I OCUPACIÓ (Pilar Bernabé)
Emprenedoria: Pilar Bernabé
Formació i Ocupació: Pilar Bernabé
Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta: Alejandro Ramón
Pobles de València: Lucía Beamud
Comerç: Carlos Galiana
Turisme i Internacionalització: Emiliano García

ÀREA DE GOVERN DE PARTICIPACIÓ, DRETS I INNOVACIÓ DE LA DEMOCRÀCIA (Ramon Vilar)
Informació i Defensa de la Ciutadania: Ramon Vilar
Participació Ciutadana i Acció Veïnal: Elisa Valía
Transparència i Govern Obert: Elisa Valía

Depenent de l’Alcaldia, hi haurà les delegacions següents:
Relació amb els Mitjans: Carlos Galiana
Innovació i Gestió del Coneixement: Carlos Galiana
Inspecció General i Avaluació dels Servicis: Luisa Notario
Hisenda: Ramon Vilar
Relacions Institucionals: Sandra Gómez

JUNTA DE PORTAVEUS

Tal i com s’ha acordat en la Junta de Portaveus de grups municipals d’este matí, els plens continuaran realitzant-se l’últim dijous de cada mes, establint-se l’hora d’inici a les 9.45 hores. Cada grup municipal podrà presentar fins a 3 mocions en cada Ple. A més, cada regidor/a podrà elevar fins a 5 preguntes al Ple, a les que se sumaran altres 5 preguntes per grup municipal.

Les diferents comissions estaran integrades per 3 regidors/es del Grup Municipal de Compromís, 2 del Grup Municipal Socialista, 2 del Popular, 1 de Ciutadans, i 1 més de Vox. Esta mateixa proporcionalitat s’estableix per a les juntes de districte, organismes autònoms i empreses públiques. En el cas de la Junta de Protecció Civil hi haurà un representant per cada grup municipal. I en el cas d’EMIVASA, on hi ha d’haver 7 representants municipals, n’hi haurà un per grup municipal, a més de l’alcalde i un representant més del PSPV.

La dotació econòmica serà de 4.000 euros anuals per a cada grup municipal al que se sumarà un percentatge segons el nombre de regidors/es que tinga cada grup. Esta quantitat podrà variar atenent al que marque la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat. Esta mateixa norma legislativa serà la que marque qualsevol diferència (baixada, congelació o ascens) en les retribucions de tots els regidors i regidores de la corporació.

Pel que fa al personal de confiança de cada grup municipal, en els grups amb responsabilitat de govern es calcula multiplicant per 1’7 el nombre total de regidors/es de cada grup, mentre que en els grups d’oposició sense responsabilitats de govern el càlcul es fa multiplicant per 1’4. D’esta manera, de major a menor representació institucional, Compromís comptarà amb 17 assessors/es; el PSPV-PSOE amb 12; el PP amb 11; Ciutadans amb 8, i Vox amb 3. D’esta manera, el nombre d’assessors de tots els grups, tant de govern com d’oposició, supera el seu propi nombre de regidors/es. Finalment, el nombre d’assessors d’alcaldia disminuirà a la meitat respecte del mandat anterior: de 6 a 3.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos + 2 =