La sèrie 'El caso Alcàsser' ja té data d'estrena en Netflix

La sèrie documental, de cinc capítols, mostrarà material inèdit

Guardar

alcasser
alcasser

La sèrie 'El caso Alcàsser', que disseccionarà el crim, en 1992, de les tres adolescents de 14 i 15 anys de la localitat valenciana d'Alcàsser, ja té data d'estrena. Netflix ha anunciat que el pròxim 14 de juny, de forma global, el primer capítol d'aquesta sèrie, que no ha estat allunyada de la polèmica, eixirà a la llum perquè, en paraules del productor Ramón Campos i el director Elías León Siminiani, "encara no s'han resolt totes les incògnites".

'El caso Alcàsser' comptarà amb un total de cinc capítols, d'una hora de durada cadascun, en els quals no es pretén "incidir en el dolor de ningú", sinó realitzar una sèrie documental en la qual es conte tot el succeït, però també de quina manera els mitjans de comunicació van afrontar un dels crims més impactants que, encara hui dia, romanen en la memòria.

Per això, han comptat amb material inèdit de testimonis de persones que no han parlat mai, així com el judici de 1997. Tal com conten, d'aquest judici han aconseguit 400 hores gravades en les quals s'escolta la declaració de Miguel Ricart, un dels detinguts, o "el pols dels forenses en el mateix judici que és d'una exhaustivitat bestial i que buida moltes incògnites".

Així mateix, aquesta crònica del crim d'Alcàsser també compta amb imatges, comprades a les principals cadenes de televisió, dels programes d'aquella època que deixa veure el tractament que es va fer llavors. "Allò va marcar un abans i un després. Va ser el principi d'una nova forma d'abordar a Espanya els successos".

Amb un total de 228 hores d'entrevistes i 160 persones contactades, el primer capítol de la sèrie 'El caso Alcàsser' arrancarà amb la telefonada de Toñi a la ràdio local de la localitat, la vesprada de la seua desaparició, per a dedicar-la a les seues amigues la cançó 'Major Tom' de Peter Schilling.

"El que no fem és dir si el crim va succeir així. Posem davant l'espectador les proves que hem trobat, com ja vam fer en 'El caso Asunta', perquè siga l'espectador qui decidisca", expliquen. "Hi ha coses inexplicables, no resultes, com que el principal sospitós, Antonio Anglés, estiga en parador desconegut".

No obstant això, des de la direcció sí que volen deixar clar que el primer que van fer va ser contactar amb els familiars afectats. En aquesta sèrie, apunten, "no hi ha recreacions ni es mostren imatges que puguen fer mal, en la mesura que siga possible". Tan sols, asseguren, han volgut conjuminar periodisme, investigació i cinema per a comptar uns fets que van ocórrer en un moment en el qual, a més, "la medicina legal estava arrancant, sent la primera vegada en la qual es feia una prova d'ADN".

Destacats