25n
25N
25N

L'Estratègia contra la Violència Sexual i assistència antidesnonaments, entre els objectius del Consell per a 2020

L'Estratègia contra la Violència Sexual i assistència antidesnonaments, entre els objectius del Consell per a 2020
09/02/2020 -

L’elaboració d’un protocol d’assistència antidesnonaments, la posada en marxa de l’Estratègia Valenciana contra la Violència Sexual, l’aprovació del Pla Estratègic de Turisme 2020-2025, un nou pla de ports amb criteris de sostenibilitat i la creació d’un Cens Autonòmic de Víctimes de la Guerra Civil i el Franquisme són alguns dels objectius que ha acordat el Consell per als pròxims sis mesos en el Seminari de Govern – Hivern 2020 celebrat aquest cap de setmana a Dénia (Alacant).

Així ho han explicat aquest diumenge en roda de premsa el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, que han destacat el “treball compartit” i les “sinergies” entre departaments per al compliment dels 60 objectius que s’han marcat durant el Seminari de Govern.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha incidit en què aquesta legislatura serà la de la “consolidació d’un projecte de reconstrucció de la Comunitat”. Ha destacat que, “a diferència” del context de l’últim Seminari de Govern al juliol, ara no hi ha “inestabilitat” política, que “generava profunda incapacitat d’interlocutar amb un govern”, i que en l’actualitat compta amb un Executiu amb “tota la confiança que siga aliat”. Així, espera “multiplicar” la “capacitat d’acció” en tindre “un Govern que ja no és hostil”.

Per part seua, la vicepresidenta de la Generalitat ha desgranat els dos objectius més destacables dels cinc que s’ha marcat cadascuna de les conselleries.

CIM DE DESPOBLACIÓ I PLA DE TURISME

En primer lloc, des de Presidència, ha anunciat que se celebrarà un cim de municipis en risc de despoblació que tindrà lloc a la província de Castelló i on es pretén “impulsar l’agenda valenciana de despoblació”.

També dins de Presidència, durant els pròxims sis mesos es pretén aprovar el Pla Estratègic de Turisme 2020-2025, on es revisaran les metes cap a les quals ha d’evolucionar la planificació i gestió turística, ja que l'”escenari turístic actual requereix un nou enfocament estratègic que garantisca la competitivitat i la sostenibilitat”.

LLUITA CONTRA LA VIOLÈNCIA SEXUAL I DECRET D’ACOLLIMENT

D’altra banda, la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat durà a terme la posada en marxa de l’Estratègia Valenciana contra la Violència Sexual, acordada en el marc del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista. L’objectiu és ampliar i posar en marxa mesures encaminades a pal·liar la violència sexual.

Un altre dels anuncis destacables d’Igualtat és l’elaboració del decret d’acolliment familiar i l’estatut de famílies acollidores, encaminat cap a la “desinstitucionalització” dels menors en el sistema de protecció.

Per part de la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge, figura la regulació i ampliació dels supòsits subjectes al dret de tanteig i retracte, amb la finalitat d’ampliar el parc públic. A més, s’establirà un protocol d’assistència en situacions de pèrdua d’habitatge, és a dir, un protocol antidesnonaments que desenvolupe mecanismes i eines d’informació i assistència ciutadana.

Així mateix, la Conselleria d’Hisenda emprendrà la licitació d’un sistema electrònic per a agilitar la contractació d’obres, serveis i subministrament que propicie la participació de pimes. També adaptarà el Pa d’Acció per a la Transformació del model econòmic de la Comunitat Valenciana als “nous objectius del govern i el nou marc estratègic europeu i internacional”.

SIMPLIFICACIÓ ADMINISTRATIVA I PREVENCIÓ D’OFEGAMENTS

Alguns dels objectius més destacables acordats en el Seminari es corresponen a la conselleria de Justícia, que posarà en marxa una Oficina de Simplifación Administrativa (ÓSSA) que “facilite i agilite” la relació entre l’administració i el sector productiu. Comptarà amb un assistent virtual per a realitzar tràmits burocràtics.

De la mateixa manera, Justícia posarà en marxa la ‘Campanya Platges Ric Zero’ per a previndre els ofegaments en la costa, una iniciativa en la qual col·laboren Sanitat i Política Territorial. D’altra banda, impulsarà un protocol de cerca de persones desaparegudes en entorns rurals.

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, al costat d’Economia, constituirà consells territorials de Formació Professional per a adequar l’FP a les necessitats del sector productiu; també proposarà la Llei Integral Valenciana d’Educació i organitzarà el congrés estatal Coeduca que incidirà en una educació que “garantisca la igualtat entre homes i dones”; presentarà un avantprojecte de Llei de Protecció i Promoció del Palmerar d’Elx i posarà en funcionament l’Escola d’Estiu Carme Miquel.

RECEPTA FARMACÈUTICA SENSE ÚS DE PAPER

Una de les propostes més cridaneres ve des de la Conselleria de Sanitat Universal, que es proposa incloure la recepta farmacèutica en la targeta SIP. Així, s’eliminarà el requisit de presentar una recepta en paper per a la dispensació de medicaments prescrits, ja que estarà en format electrònic en la targeta SIP.

D’altra banda, Sanitat també pretén eliminar el prepagament en productes ortoprotètics, per a garantir l’accés de les persones més vulnerables de productes com a faixes preventives, pressoteràpia i caminadors, entre altres. A més, elaborarà un Pla d’Atenció a Persones amb ELA, amb xarxes assistencials i que inclourà la dispensació de sistemes de comunicació ocular. Igualment, elaborarà una Estratègia Climàtica, Ambiental i Energètica per als centres sanitaris.

La Conselleria d’Economia impulsarà un pla de foment de les comunitats energètiques locals, un servei d’informació de defensa comercial, un pla valencià d’educació en matèria de consum sostenible i una ordre d’estalvi de costos elèctrics per a la indústria valenciana.

ADAPTACIÓ DE LA COSTA Al CANVI CLIMÀTIC

Quant a la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, destaca el desenvolupament de sistemes de gestió i informatització dels ecoparcs com a inici de la implementació de retorns econòmics de les taxes del veïnat; l’elaboració del Pla d’Adaptació de la Costa al Canvi Climàtic; la creació d’una taula tècnica i sectorial sobre la reforma de la PAC i la promoció de la marca de productes de qualitat i ecològics de la Comunitat, entre altres.

Per part seua, la Conselleria de Política Territorial presentarà ‘FGV: Objectiu 2030′ per a adaptar el servei a les necessitats reals i incrementar les freqüències, així com col·laborar amb l’Agència Valenciana de Seguretat. També licitarà la redacció del nou pla de ports de la Generalitat, ja que l’últim és de l’any 1989, entre altres objectius.

La Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat digital es proposa, entre altres qüestions, crear i presentar el Marc Valencià de Competències Digitals i “fomentar la presència femenina activa i de lideratge en els àmbits de la ciència i la tecnologia”. També impulsarà una eina per al diagnòstic de la innovació en els municipis.

CENS DE VÍCTIMES DE LA GUERRA CIVIL

Finalment, el departament de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica s’ha marcat com a objectiu iniciar el cens autonòmic de víctimes de la Guerra Civil i el Franquisme, que implicarà la identificació de les víctimes valencianes dins i fora de la Comunitat amb informació sobre la repressió que van patir.

Altres anuncis d’aquesta Conselleria per al semestre vinent són elaborar i aprovar un nou pa estratègic d’atenció a la ciutadania 2020-2023 i posar en marxa el Portal de Participació Ciutadana de la Comunitat Valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × dos =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus
diputacion covid19
mancomunidad horta sud
informacion coronavirus