25n
Orgull
Orgull

Aquests són els indicadors epidemiològics per a proposar el toc de queda en 77 municipis valencians

Aquests són els indicadors epidemiològics per a proposar el toc de queda en 77 municipis valencians
22/07/2021 -

La Conselleria de Sanitat Universal informa que s’han utilitzat set criteris inclosos en el document ‘Actuacions de resposta coordinada per al control de la transmissió de Covid-19’ –elaborat per la Ponència d’Alertes i Plans de Preparació i Resposta, aprovat per la Comissió de Salut Pública del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut– per a determinar els municipis proposats per a l’aplicació del toc de queda davant l’evolució de la cinquena ona de la pandèmia.

Aquests criteris s’utilitzen per a mesurar el nivell de risc epidemiològic i han servit per a determinar els 77 municipis que es troben en el nivell de risc molt alt –el llindar màxim d’alerta- i per als quals l’administració autonòmica ha sol·licitat al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) la limitació de la mobilitat nocturna entre les 01.00 i les 06.00 hores, expliquen fonts de la Conselleria.

Els indicadors principals seleccionats són, en primer lloc, la Incidència Acumulada dels últims 14 dies (IA14), que es calcula amb els casos amb data de diagnòstic en els últims 14 dies. Així mateix, es té en compte la Incidència Acumulada dels últims 14 dies en persones de 65 anys o més (IA14.65m).

Un altre criteri és l’Increment Diagnòstic (ID) percentual dels casos diagnosticats en els últims 7 dies respecte de la mitjana de les dues setmanes anteriors, així com el Percentatge de Traçabilitat dels casos en els últims 14 dies, que correspon als contagis diagnosticats en els últims 14 dies que confirmen haver tingut contacte amb un cas en l’enquesta corresponent.

Igualment, s’atén el Percentatge de Positivitat de Proves Diagnòstiques d’Infecció Activa –índex de proves positives d’entre les proves realitzades a persones que es registren en aqueix territori en els últims set dies– i el Número reproductiu bàsic instantani (Rt), una estimació a cada moment de temps del número reproductiu bàsic (R0), que estima la mitjana del nombre de casos secundaris que genera un cas infectat. Una estimació d’aquest indicador inferior a 1 apunta a una situació de l’epidèmia controlada, precisen.

Finalment, l’Indicador d’excés de casos en els últims 7 dies respecte a l’esperat segons risc de la Comunitat Valenciana i la població de cada territori (IEC), que es calcula a partir del risc mig estimat en la Comunitat Valenciana i les poblacions de cada territori, comparant els casos observats amb els esperats en cas que el risc fora homogeni en tota l’autonomia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − 11 =