25n
Orgull
Orgull

L'estil de vida vegana

Veganisme, una paraula que classifica a aquelles persones que rebutgen la utilització i consum de tots els productes d’origen animal.

L'estil de vida vegana
01/08/2018 -

Ara com ara, encara que el terme no sone molt nou són moltíssimes les persones que practiquen aquest tipus de dieta al llarg del món. Solament entre 2014 i 2017 als Estats Units, la xifra de persones que practicaven aquest estil de vida va créixer en un 350%, proporció molt atabollant si considerem l’estadística en una sola nació.

Açò en termes generals, significaria un set per cent de la població del país nord-americà, una xifra molt abismal considerant que l’anterior constatava de l’1% dels ciutadans, una dada no menor si entenem que l’adreça d’aquest tipus de persones va en un augment constant, superant les expectatives preestablides.

I és que raons no els falta. El fet de ser vegà constituiria segons diversos estudis establir una forma de vida més sana, sense possibilitats de dany i alteracions greus a l’organisme per un consum de menjar considerat nociu per a la salut. D’altra banda, també és una manera de col·laborar amb el medi ambient, evitant la crueltat animal i preservant ecosistemes que abans eren destruïts. Com a última, la dieta està completa de fibra de plantes, que segons estudis constituirien totes les proteïnes que l’ésser humà necessita per a coexistir i generar una bona formació.

Com a resultat d’aquesta nova cultura, ja es poden observar restaurants vegans que es troben en moltíssimes ciutats desenvolupades del món, on substituir els xampinyons per filets i menjar verdures fresques no és considerat un avorriment o amb mal sabor, sinó que és una experiència figurativa i molt popular entre els seus semblants. Entre els productes més destacats podem trobar la “Beyond Burguer”, una hamburguesa recreada a força de plantes en comptes de productes càrnics de l’empresa Beyond Meat que, acompanyada d’una maionesa, salsa de peix especial i salsitxes van aconseguir generar una exquisitat que va molt més enllà d’un menjar normal.

Si bé aquest estil és recreat per atletes, famosos i altres persones d’interés és bastant clar que el seu preu és molt alt parlant de l’econòmic. Gràcies a les altes ofertes, és més senzill trobar aquests productes a un nivell massiu en diferents països, però amb la qualitat que estan restringits per a les persones de baixos recursos econòmics. Per a aquells que siguen posseïdors d’un salari mínim o subsisteixen de cupons alimentosos o subsidis governamentals se’ls fa impossible mantenir aquest tipus de dieta al llarg de la seua vida, veient-se obligats al consum de productes normals per la seua incapacitat d’adquirir els vegans en la seua situació financera.

No obstant això, açò no significa que no pugues portar una vida mixta quant a consum d’aliments es refereix. Està comprovat que la dieta segueix sent efectiva si es basa en la seua majoria de l’estil vegà, portant com a nom a aquest tipus de vida com “flexitarianisme”, alguna cosa molt popular entre els nous grups socials on destaquen els “millenials”. En definitiva, estem en un món on l’estil de vida vegana va creixent, i no hi ha forma que açò de marxa arrere.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 4 =