25n
Orgull
Orgull

Estil Concertant i el Cor de la Generalitat contextualitzen a Bach amb els grans compositors barrocs valencians

Estil Concertant i el Cor de la Generalitat contextualitzen a Bach amb els grans compositors barrocs valencians
09/04/2019 -

Estil Concertant i el Cor de la Generalitat Valenciana interpretaran demà dimecres el programa “Bach com a punt de referència” que farà les delícies de les i els grans amants del barroc. I és que sota la direcció de l’especialista barroc Karl-Friedrich Beringer, contextualitzaran a Johann Sebastian Bach amb els grans compositors barrocs valencians Antonio Montesinos, José Pradas i Joan Baptista Cabanilles, coetanis del geni alemany.

D’aquesta manera, interpretaran un programa amb diverses obres mestres de Johann Sebastian Bach com són el Magnificat, BWV 243 i la Cantata, BWV 34, l’obertura de la “Missa a 4 i a 8 veus” per a la beatificació de sant Joan de Ribera, El Patriarca del carletí Antonio Montesinos, el “Magnificat en fa major a 9 amb violins, flautes i trompes” del castellonenc José Pradas, en una transcripció musical de Marisa Esparza i la “Corrente Italiana” de l’algemesinenc Joan Baptista Cabanilles, en una instrumentació i adaptació també de Marisa Esparza (2011).

Karl-Friedrich Beringer ha dirigit concerts amb les Orquestres de Viena, Praga, Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks i Bamberg Symphony, entre altres. Ha adquirit reconeixement especial amb la interpretació d’oratoris i obres religioses de Bach, Handel, Mendelssohn, Schubert, Mozart, Brahms i Stravinski. Estil Concertant va ser creat per Marisa Esparza el 1998. Incideix en els compositors espanyols i valencians del segle XVIII, amb el caràcter i els instruments d’època. Al Palau de la Música han estrenat els seus programes de recuperació de patrimoni musical. Han recuperat obres de J. de Nebra, Soler, Fuentes, Pradas i Morera, García, J. de Torres, Rosales i Martín i Soler. El Cor de la Generalitat Valenciana és el cor titular del Palau de les Arts al mateix temps que desenvolupa una constant activitat als principals auditoris de la Comunitat Valenciana. Ha interpretat les grans obres del repertori simfònic-coral i els principals títols del gènere líric i, freqüenta el repertori a cappella, amb especial atenció als compositors valencians. Ha actuat sota les grans batutes internacionals i amb Carles Santos va participar en les cerimònies olímpiques de Barcelona 92.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − 3 =