25n
25N
25N

Aquest dilluns s'obri el termini per a sol·licitar les ajudes del pla Resistir Plus, amb 647 milions per a 188 sectors

Puig defensa que és un “pas al capdavant” cap a la recuperació que “garanteix la viabilitat de les empreses i els llocs de treball”

Aquest dilluns s'obri el termini per a sol·licitar les ajudes del pla Resistir Plus, amb 647 milions per a 188 sectors
29/05/2021 -

Dilluns que ve 31 de maig s’obri el termini per a sol·licitar les ajudes del pla Resistir Plus, que compta amb una dotació de 647 milions d’euros per a empreses i autònoms de 188 sectors d’activitat. El ‘president’ de la Generalitat ha valorat que aquestes ajudes suposaran un “pas decidit” cap a la recuperació econòmica que “garanteix la viabilitat de les nostres empreses i la de les seues ocupacions”.

Per al president, aquesta línia d’ajudes directes de la Generalitat i el Govern central “permetrà reforçar la solvència del teixit productiu valencià i contribuirà a reduir el seu endeutament”. “Estem superant la pandèmia, i per tant és el moment de la recuperació econòmica, social i de garantir la continuïtat dels llocs de treball”, ha assegurat.

Per això, ha animat a totes les empreses i autònoms dels sectors inclosos com a beneficiaris a sol·licitar aquestes ajudes directes i finalistes d’entre 3.000 i 200.000 euros, en funció de la mena de tributació, volum de caiguda i grandària de l’empresa, i que no es resoldran per ordre d’arribada, sinó per l’impacte de la COVID-19 en la seua facturació, ha indicat la Generalitat en un comunicat.

“Aquest pla és un plus d’ajuda, un plus de suport i també un plus d’esforç, ja que des de la Generalitat ens hem compromés al fet que cap sector afectat per la pandèmia es quede fora d’aquestes ajudes”, ha apuntat Puig, qui ha remarcat que el Consell ha duplicat el nombre de sectors econòmics que podran acollir-se a les ajudes, des dels 95 plantejats inicialment pel Govern central a un total de 188.

Així mateix, el cap del Consell ha assegurat que aquestes ajudes suposaran un “baló d’oxigen” per al teixit productiu valencià i ha expressat que el compromís de la Generalitat és tramitar-les “amb la major agilitat possible, permetent que les empreses encaren la recuperació en aquest segon semestre amb els majors recursos possibles”.

El ‘president’ ha destacat la necessitat que els ciutadans s’informen dels terminis i dels tràmits necessaris per a presentar les seues sol·licituds i “evitar incidències”. En aquest sentit, ha assenyalat que la Generalitat ha posat a la disposició dels ciutadans a través de la pàgina web d’Hisenda i Model Econòmic tota la informació necessària i ha habilitat un correu electrònic (planresistirplus@gva.es) i un telèfon d’informació (960 992 532) per a atendre dubtes i consultes sobre la tramitació de les ajudes.

“En total posarem, des de ja, a la disposició d’autònoms i empreses més de 647 milions d’euros que han d’arribar en el menor termini de temps possible a tots aquells sectors, empreses i autònoms que han vist com la pandèmia ha afeblit els seus negocis i que necessiten més que mai el suport de l’administració”, ha assegurat.

De la mateixa manera, Puig ha incidit en què aquest “plus d’ajudes” permetrà que “més de 14.000 empreses industrials clau en la nostra economia i que fins ara no havien accedit a ajudes directes per l’impacte de la COVID-19, puguen ara veure’s beneficiades”.

Finalment, el ‘president’ ha incidit en què la major part del comerç minorista, a més de sectors com el cultural o l’audiovisual, podran també rebre les ajudes del pla Resistir Plus.

BENEFICIARIS, DESPESES SUBVENCIONABLES I TRÀMITS

Podran beneficiar-se d’aquestes ajudes els professionals amb domicili fiscal en la Comunitat Valenciana que hagen realitzat durant 2019 i 2020 una activitat que es classifique en algun dels 188 sectors econòmics inclosos, així com els grups consolidats si operen en la Comunitat Valenciana, sempre que hagen patit una caiguda del seu volum de negoci de més del 30% respecte a 2019.

Les ajudes, a més, hauran d’anar destinades a satisfer el deute i pagaments pendents amb proveïdors, creditors financers i no financers, per ordre d’antiguitat, que s’hagen reportat entre l’1 de març de 2020 i el 31 de maig de 2021.

Les sol·licituds es presentaran únicament de manera telemàtica, per la qual cosa és imprescindible disposar de certificat electrònic o estar inscrit en el Registre de Representants i la seua tramitació es realitzarà en dues fases per a agilitar la seua gestió.

D’aquesta manera, els primers que podran sol·licitar les ajudes seran aquells sol·licitants que tributen pel règim d’estimació objectiva (o mòduls), així com les empreses creades durant l’any 2019 i aquelles que hagen fet canvis en la seua estructura mercantil.

La quantia màxima d’ajuda a la qual podran optar aquests sol·licitants és de 3.000 euros i hauran de sol·licitar cita prèvia des de les 09.00 hores del dilluns 31 de maig i fins al divendres 4 de juny a través de la web de la Generalitat. Una vegada realitzat aquest tràmit, els sol·licitants rebran un mail indicant el dia i franja horària durant la qual hauran d’aportar tota la documentació i formularis necessaris per a formalitzar la sol·licitud.

Per a tots els sol·licitants d’ajudes que tributen pel règim d’estimació directa, el procés de cita prèvia s’iniciarà el dilluns 7 de juny a les 09.00 hores i finalitzarà el divendres 11 de juny a les 23.59 hores.

Igualment, una vegada completat el formulari de sol·licitud de cita prèvia, rebran un mail indicant el dia i l’hora habilitats perquè puguen registrar tota la documentació necessària. Les ajudes per a aquest grup de sol·licitants oscil·larà entre els 4.000 i els 200.000 euros en funció de l’impacte de la pandèmia en els seus negocis.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − 8 =