25n
25N
25N

Este dimarts es van posar en marxa les obres del carril bici que connectarà Malilla amb el centre

La nova infraestructura discorrerà per la calçada, segregada dels cotxes, i tindrà una longitud d’un quilomètre

Este dimarts es van posar en marxa les obres del carril bici que connectarà Malilla amb el centre
30/11/2016 -

S’inicien les obres que connectaran per carril bici el barri de Malilla amb el centre i que passarà per punts clau així com de gran afluència de la ciutat, com ara l’hospital La Fe o el futur Parc Central, que en l’actualitat està en construcció en la part no afectada pel soterrament de les vies. 

El carril bici té una longitud d’un quilòmetre aproximadament. “Este carril ciclista donarà servici al barri de Malilla, un de tants barris que havien estat oblidats per part del govern anterior de la ciutat i que ara comptarà amb una nova infraestructura que permetrà als veïns i veïnes i persones que treballen en este punt de la ciutat arribar-hi amb bicicleta amb un carril bici de qualitat, per la calçada i segregat dels cotxes”, ha dit Giuseppe Grezzi, regidor de Mobilitat Sostenible.

L’eix principal del carril bici discorrerà per la carrera de Malilla, de manera que connectarà el bulevard Sud amb el carrer de la Pianista Empar Iturbi. “Es tracta d’una connexió molt sol·licitada de manera històrica per part dels veïns i veïnes”, ha assegurat Grezzi.

A més, este carril bici també connectarà amb les futures vies ciclistes que s’establiran a la rotonda de la plaça de Manuel Sanchis Guarner. Una altra intervenció que el veïnat d’esta part de la ciutat havia sol·licitat “de manera històrica”, ja que es facilita “d’una manera molt clara” el pas dels vianants entre dos barris “que tot i estar al costat no estaven connectats”.

Algunes de les característiques tècniques d’este carril bici, que té com un dels objectius principals servir d’accés a l’Hospital Nou de la Fe, són els seus dos metres d’amplària o el doble sentit en tot el tram, raó per la qual Grezzi ha assegurat que “es tracta d’una infraestructura de qualitat que respon a les demandes de la població i de l’ordenança de circulació, a diferència dels carrils bici que havia fet l’equip de govern anterior”.

Concretament, segons ha avançat el regidor de Mobilitat Sostenible, el carril bici discorrerà pel carril de la calçada amb sentit al centre de la ciutat, entre la vorera i la zona d’estacionament, que es desplaça.

“La decisió de col·locar el carril en esta banda de la calçada sorgix després de realitzar-se, des del Centre de Gestió de Trànsit, un estudi de les intensitats en el trànsit, a través del qual s’observa que hi ha més afluència de vehicles en el sentit d’eixida que en el d’entrada”, ha comentat Grezzi.

El projecte ha sigut adjudicat finalment per un import de 138.000 euros a l’empresa Pavasal.            S’estima que el carril estiga ja acabat i en ple funcionament en el termini de tres mesos.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres + nou =