25n
25N
25N

Oltra: 'La nova Agència Tributària Valenciana reforça la lluita contra el frau i l'evasió fiscal d'una forma més efectiva'

Oltra: 'La nova Agència Tributària Valenciana reforça la lluita contra el frau i l'evasió fiscal d'una forma més efectiva'
18/01/2019 -

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha destacat que el Consell ha aprovat l’estatut que estableix l’estructura i organització de la nova Agència Tributària Valenciana, que “reforça la lluita contra el frau i l’evasió fiscal d’una forma més efectiva”.

Durant la roda de premsa després de la reunió setmanal del Consell, Oltra ha explicat que el nou Estatut de l’Agència Tributària Valenciana, “compromís del Seminari de Govern d’Hivern, que es va realitzar a Vinaròs-Benicarló el gener de 2018”, reestructura i reforça l’organització d’aquest organisme mitjançant dos objectius fonamentals.

D’una banda, segons ha detallat la vicepresidenta, “reforça la inspecció per a lluitar d’una forma més efectiva contra el frau i l’evasió fiscal”.

Referent a això, Oltra ha insistit que “la sagnia més gran que tenen les arques públiques és precisament el frau i l’evasió fiscal, més enllà dels tipus impositius, i, per tant, aqueix és el marge de millora que augmenta els ingressos de les administracions públiques”.

En segon lloc, la nova estructura, “amb més recursos i base organitzativa, permetrà assumir -ha indicat la vicepresidenta- funcions tributàries que no s’havien pogut assumir per falta de mitjans i que, fins ara, estaven delegades en altres administracions o col·laboradors tributaris”.

D’aquesta manera, “s’obtindrà un augment d’ingressos tributaris i una major capacitat financera, que permetrà més serveis i prestacions per a les valencianes i els valencians, així com un major control en la recaptació”, ha assenyalat Oltra.

Gestió més eficaç i autònoma

Oltra ha destacat que “aquest disseny estratègic” de l’Agència Tributària Valenciana “pretén dotar d’eficàcia i autonomia a aquest organisme de cara als reptes que la gestió del sistema tributari valencià ens planteja i que ha de contribuir a un millor finançament de la Comunitat Valenciana, més racional, més autònoma, més eficient i més eficaç”.
L’Agència Tributària Valenciana s’estructura en cinc departaments: Gestió, Inspecció, Recaptació, Informàtica i Valoració.

La vicepresidenta ha explicat que una de les novetats més importants “és la creació d’un nou i necessari Departament d’Informàtica, que reforçarà l’autonomia i eficiència de l’institut” i el dotarà del “suport informàtic necessari per a poder realitzar totes les funcions que s’inclouen en la gestió dels tributs propis i cedits”.

Un altre dels aspectes a destacar és el reforç de la col·laboració institucional entre les diverses administracions, per la qual cosa es crea l’Equip de Comunicació i Relacions Institucionals.

Es crea també l’Oficina de Qualitat i Estadístiques Tributàries i s’introdueix un nou enfocament en l’organització del treball, amb equips que permetran una major especialització, eficiència i aprofitament d’economies d’escala, per al que es creen els departaments de Gestió, Inspecció i Recaptació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 + 19 =

bombers
CCCC
Valencia activa