25n
25N
25N

L'Estatut Valencià passa directament al Ple del Senat per a la seua aprovació

L'Estatut Valencià passa directament al Ple del Senat per a la seua aprovació
13/02/2019 -

El projecte de reforma de l’Estatut Valencià ha passat directament a votació en el Ple del Senat i no serà debatut en comissió, en no haver rebut cap esmena. La iniciativa serà aprovada dimecres que ve i remès directament al Butlletí Oficial de l’Estat per a la seua publicació i entrada en vigor.

La setmana passada va concloure el termini d’esmenes sense que es presentara cap. El text va arribar al Senat amb un amplíssim consens del Congrés, on tots els grups li van donar suport excepte Ciutadans, que es va abstindre; la formació taronja no obstant açò no ha portat al Senat les seues reticències.

Sense esmenes que debatre, la reforma no serà discutida en comissió i passa directament al Ple, segons va explicar el vicepresident primer del Senat, Pedro Sanz, després de la reunió de la Mesa que va aprovar ahir l’ordre del dia del Ple de la setmana que vé.

Una vegada aprovada el dimecres, entrarà en vigor una reforma que es va aprovar en les Corts Valencianes fa ja quasi huit anys, al març de 2011, però que per diferents circumstàncies polítiques ha estat paralitzada en el Congrés des d’aleshores.

La iniciativa suposa la incorporació a l’Estatut Valencià del que en el seu moment es va dir ‘clàusula Camps’, pel nom del president de la Generalitat Valenciana que la va impulsar, Francisco Camps. Es tracta d’una nova disposició addicional perquè les inversions de l’Estat en aquesta comunitat siguen equivalents al pes demogràfic de la regió.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + 12 =

bombers
bombers
Valencia activa