caixa popular

Els estanys del Palau de Congressos es podrien substituir per zones verdes

Els estanys del Palau de Congressos es podrien substituir per zones verdes
22/10/2018 -

La regidora d’Economia Sostenible, Sandra Gómez, ha informat sobre l’inici dels tràmits per a estudiar la viabilitat de substituir els estanys de l’entorn del Palau de Congressos per zones verdes. Segons Gómez, aquesta mesura està enfocada a «salvaguardar l’estructura de l’edifici, evitar riscos per a la salut i estalviar unes despeses estimades en més de 18.000 euros anuals».

Segons ha indicat, la reforma d’aquesta zona «també tindria un impacte positiu per al medi ambient, ja que el manteniment dels estanys suposa la utilització de productes contaminants com el clor i els algicides».

D’acord amb la proposta presentada al Consell d’Administració del Palau de Congressos, que se celebrarà aquest dimecres, des que l’edifici es va inaugurar en 1998, «s’han detectat fuites d’aigua en tots els estanys». L’informe estableix que entre els punts on es produeixen aquestes fuites es troben els laterals, els canals de recollida d’aigua de pluvials, els tubs que condueixen l’aigua des de la sala de màquines fins als estanys i els tubs que uneixen el pas entre estanys del mateix circuit.

La retirada dels estanys, ha assenyalat l’edil, «suposaria salvaguardar la mateixa estructura de l’edifici» i augmentaria la seguretat de les persones en evitar-se les caigudes. Així mateix, eliminaria la possibilitat de generar el bacteri legionel·la, una situació que es va detectar en un test rutinari de febrer de 2013. A més l’informe calcula que l’estalvi pel concepte de manteniment dels estanys ascendiria a 18.000 euros anuals.

Per tant, la proposta que es plantejarà en el pròxim consell contempla salvaguardar l’estructura mateixa de l’edifici; evitar riscos per a la salut, eliminant la possibilitat de generar el bacteri legionel·la, fet que ja es va produir, encara que la reacció va ser immediata i efectiva, pels controls periòdics que realitzem.

També, augmentar la seguretat de les persones, evitant les caigudes; l’estalvi d’unes despeses estimades en més de 18.000 euros anuals pel manteniment dels estanys i els tractaments contra la Legionel·la i estalvi en el consum energètic. Així mateix, aquesta modificació tindria com a resultat un major respecte pel medi ambient, ja que el manteniment dels estanys suposa la utilització de productes contaminants, com el clor i algicides.

I finalment, es podria habilitar aquest espai per a altres usos i reconvertir-se, per exemple, en zona verda. En qualsevol cas, la regidora ha remarcat que es tracta d’una «proposta que ha d’estudiar-se per a determinar la viabilitat de substituir els estanys».

Més informació


jo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 3 =