25n
25N
25N

La Generalitat portarà un estand de més de 2.000 m2 amb espais d'Empreses, Cinema, LGTB i Festivals

La Generalitat portarà un estand de més de 2.000 m2 amb espais d'Empreses, Cinema, LGTB i Festivals
17/01/2019 -

La Comunitat Valenciana portarà a la pròxima edició de Fitur 2019 un estand de 2.053 metres quadrats, en el qual estaran presents prop de 200 companyies, i on hi haurà espais per a Empreses i Cinema com a novetat i es mantindrà la continuïtat de les àrees dedicades a Festivals i Turisme LGTB.

Així ho ha anunciat el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, en la presentació de l’expositor de la Comunitat Valenciana en el certamen que se celebrarà en Ifema a Madrid del 23 al 27 de gener i on aquest departament reforçarà la presència de professionals per a donar “protagonisme” als productes i experiències, alguna cosa al que la Generalitat ha destinat un gran esforç en les últimes edicions.

Segons Colomer, “les prop de 200 empreses que estaran presents enguany amb un espai de treball propi reforça la nostra concepció d’aquesta fira com una gran oportunitat per a obrir-nos a nous mercats i oportunitats de negoci”.

Colomer ha subratllat que Fitur és “sempre la primera cita destacada de l’any per al sector turístic espanyol i valencià, així com un dels certàmens més importants a nivell mundial”, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

No obstant això, tal com ha apuntat, “per a Turisme Comunitat Valenciana no és la primera cita de 2019, sinó que durant aquest mes ja hem mostrat tota la diversitat de la nostra oferta en altres certàmens internacionals, concretament a Àustria, Holanda, Noruega i Finlàndia” i ja ha programat un “intens calendari” per a la resta de l’any. En concret té previst assistir a 29 fires d’internacionals i 21 nacionals, a més de realitzar més de 200 accions promocionals per tot el territori.

En el cas de Fitur, donarà protagonisme “als diferents productes i experiències que ofereix la nostra destinació amb l’objectiu d’atraure visitants i nous mercats mostrant una Comunitat Valenciana diversa, hospitalària i rica en atractius de tota mena, amb gran presència de la nostra oferta gastronòmica, cultural, patrimonial, d’interior, de costa, esportiva, etc”.

DIVISIÓ EN TRES ILLES

En total, l’estand principal de la Comunitat Valenciana en Fitur, situat en la capçalera del pavelló 7 del recinte firal, comptarà amb un espai de 2.053 metres quadrats dividits en tres grans illes.
D’altra banda, es mantindran els punts en la zona de Fitur LGTB i Fitur Festivals, que comptaran amb 36 metres quadrats cadascun d’ells en el Pavelló 3.

Com a novetat, s’exposarà per primera vegada l’oferta de la Comunitat Valenciana en la zona de Fitur Empreses, amb un estand d’Invat.tur que se situarà en el pavelló 10 en un espai de 20 metres quadrats. A això se sumarà un espai en la primera edició de Fitur Cinema, en el pavelló 2, amb dos espais modulars de 5 metres quadrats.

Francesc Colomer ha incidit que la presència en aquests nous espais “reforça l’aposta decidida per la innovació i les empreses de base tecnològica, que podran mostrar els seus avanços i projectes al sector, al mateix temps que destinarem una zona al producte cinematogràfic, fonamental per a posicionar-nos com a destinació turística de primer nivell”.

A més del reforç del turisme cinematogràfic des d’aquest espai en Fitur, també se subscriurà amb un conveni de col·laboració amb l’Associació de Productors de la Comunitat Valenciana “que ve a sumar-se als projectes que ja duem a terme amb les diferents Film Office valencianes a través de les línies nominatives que tenim amb Peníscola, Turisme València o Benidorm, entre altres”.

DISTRIBUCIÓ

En la primera de les illes de l’estand conjunt s’integren les sis marques turístiques: València Turisme, Castelló Mediterrani, Benidorm, Turisme València, Alacant i Costa Blanca. Al costat d’elles se situarà l’espai destinat al producte Festes, en el qual s’exposarà un monument de la Federació de Fogueres de Sant Joan, una Gaiata de Castelló i maquetes falleres proporcionades per la Junta Central Fallera de València.

El segon espai està destinat a productes i empreses i compta amb una zona central de treball en la qual està prevista la presència de més de 40 empreses hoteleres i agències receptives distribuïdes en taules de treball. En aquesta zona està previst situar també a les diferents associacions sectorials.

Per part seua, la zona expositiva de producte compta amb quatre grans blocs diferenciats: Mediterrani Cultural (amb la participació de 12 empreses), Gastronòmic (amb 19 empreses), Natural (16 empreses) i Actiu (29 empreses). Aquest espai disposa de nombroses taules de treball i una zona expositiva pròpia.

L’estand compta amb espais destinats a la comunicació, amb dues sales de premsa per a realitzar presentacions, tres cabines de ràdio, un espai per a l’atenció a mitjans de comunicació i una plaça central en la qual es recolliran les diferents presentacions sol·licitades per institucions, associacions i empreses.

GASTROBAR, SHOWCOOKING I TASTOS

De la mateixa manera, es donen cabuda tres espais destinats a la gastronomia, com són el ‘gastrobar’, la zona de ‘showcooking’ i una zona de tastos. Es disposa també d’una zona ‘business’ amb taules de treball de lliure disposició per als professionals del sector turístic. En total hi haurà 20 cellers, 103 tastos de vins i olis, 62 showcookings, 90 presentacions i 10 tallers, segons les dades de Turisme.

“L’objectiu és ser capaços de mostrar en un espai que, per primera vegada, supera els 2.000 metres quadrats, tota l’oferta del nostre Mediterrani en Viu”, ha remarcat el secretari autonòmic, qui ha insistit que “durant els tres primers dies es donarà un enfocament merament professional, donant pas el cap de setmana a la participació de diferents empreses i entitats que puguen mostrar als visitants l’oferta més lúdica i experiencial”.

Turisme Comunitat Valenciana va adjudicar el disseny, construcció i muntatge de l’estand mitjançant concurs públic, per procediment obert, a El Corte Inglés SA, per import 484.092 euros més el 21% IVA, oferta econòmica més avantatjosa de totes les presentades.

Es tracta d’un estand firal adaptable que a més de Fitur s’utilitzarà per a la presentació de l’oferta de la Comunitat Valenciana durant 2019 en altres 10 fires: World Travel Market Londres Intur Valladolid, IBTM World Barcelona, Madrid Fusion Madrid, Navatur Pamplona, Sevatur Sant Sebastià, Routes Europe Hannover, B-Travel Barcelona, Expovacaciones Bilbao i Aratur Zaragoza.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 + 15 =