25n
25N
25N

Estañ no es presenta a la reelecció per a donar pas a un nou lideratge en aquesta legislatura "més complicada"

Demana que la III Assemblea Ciutadana se centre en un “debat ampli i honest del projecte de Podem i no de personalismes

Estañ no es presenta a la reelecció per a donar pas a un nou lideratge en aquesta legislatura "més complicada"
22/07/2019 -

El secretari general de Podem, Antonio Estañ, ha anunciat aquest dilluns que no presentarà a la reelecció en la III Assemblea Ciutadana que se celebrarà a l’octubre perquè considera que ha complit els principals objectius del mandat polític que tenia i és “el moment de deixar passe a un nou lideratge” que afronte aquesta legislatura que serà “més complicada”.

Estañ, en roda de premsa al costat de la secretària d’Organització, Lidia Montero, ha assenyalat sobre aquest tema que disposen de tres mesos per a preparar aquesta Assemblea, que elegirà la nova direcció i les línies estratègiques de la formació, i que ha de celebrar-se des d'”un debat ampli, honest i útil del projecte del partit i no de personalismes”.

En aquesta línia, ha defensat que s’ha d’aprendre dels anteriors processos per a veure “com podem ser més útils per a la societat valenciana” perquè “ara tenim el repte de madurar sense envellir”.

Sobre aquest tema, ha explicat que la seua decisió de no concórrer a la Secretaria General no és per qüestionaments interns, sinó perquè considera que ha complit els reptes que es va marcar fa dos anys de consolidar les relacions amb els seus socis per al canvi polític, abordar les eleccions i negociar el Govern i ha destacat que malgrat que “els errors” comesos el resultat és “positiu”.

Estany ha garantit que seguirà “compromés amb el projecte” i participant de “manera activa” encara que ja no estiga en primera línia i ha defensat la limitació de mandats perquè, ha recalcat, “sempre he cregut que els càrrecs estem de pas i quan es compleixen els objectius marcats cal deixar pas”.

Així mateix, ha advocat per repartir lideratges de manera que el secretari general no acumule càrrecs i siga diferent del síndic en el grup parlamentari, però ha recalcat que serà la militància qui ho decidisca.

Estañ ha explicat que s’avança la convocatòria de la III Assemblea perquè la nova direcció es faça càrrec del partit des de l’inici de la legislatura i que així “li done temps a confirmar el seu lideratge”.

En aqueix sentit, ha comentat que la passada legislatura va ser “complexa” però han aconseguit uns resultats “satisfactoris” i que ara s’han d’encarar quatre anys “més complicats” perquè “ja no es pot posar l’excusa dels 20 anys de govern del PP sinó que s’han de concretar les polítiques progressistes”.

EL BOTÀNIC II, UN ACORD DE MÍNIMS QUE CAL ESTIRAR

Sobre aquest tema, ha recalcat que el Botànic ha de ser entés com “un acord de mínims i no de màxims” i ha apuntat que el deure de Podem és “des de la lleialtat, aplicar les polítiques per a aconseguir les més transformacions possibles”.

Estañ ha insistit que els resultats de Podem en les passades eleccions autonòmiques no van ser els desitges, però que els han permés ser “determinants” per a configurar un govern, que fins que es constituïsca el nacional, és el “més progressista” d’Espanya.

Per això, ha insistit que Podem necessita “una renovació per a aquesta nova etapa en la qual formem part del govern” i “estirar aqueix pacte perquè en el Consell aplique les polítiques més innovadores possibles”.

Per part seua, la secretària d’Organització, Lidia Montero, ha assenyalat que aquest mes es constituirà l’equip organitzador de l’Assemblea i que al setembre es tindrà el calendari.

L’objectiu és una Assemblea “el més plural possible, en la qual les diferències d’opinió no erosionen sinó que sumen al projecte” per a aconseguir una organització “més enfortida capaç d’afrontar els nou reptes”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 − 1 =

art en blanc
ruta del grial massamagrell