25n
25N
25N

Ciberdelinqüents difonen una estafa i usen a Mercadona com a ganxo

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil adverteixen que es tracta d’una campanya falsa i Juan Roig insisteix en què Mercadona no organitza aquests tipus de promocions

@guardiacivil

Ciberdelinqüents difonen una estafa i usen a Mercadona com a ganxo
08/04/2019 -

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil han avisat hui, a través del seu compte de Twitter, d’una nova estafa que està corrent per les xarxes socials i que incumbeix a una de les cadenes de supermercats amb més pes a la Comunitat Valenciana i a Espanya: Mercadona. En aquest cas, s’ha convertit en esquer per a aconseguir dades personals i bancàries de les persones que caiguen en aquest engany.

En concret, els delinqüents han difós una promoció falsa que empra de forma il·legal el nom i el logotip de l’empresa valenciana en el qual animen a l’usuari o usuària a completar una breu enquesta “sobre les seues compres en Mercadona per a poder portar-se una oferta exclusiva de fins a 100 euros en efectiu”. “No perdes el temps emplenant el qüestionari, és una altra campanya falsa de vals descompte”, assegura la Guàrdia Civil.

https://twitter.com/guardiacivil/status/1114128046259179520

Segons recull ABC, els estafadors utilitzen com a ganxo aquesta enquesta amb l’objectiu d’obtindre dades personals i bancàries, així com contrasenyes. Per això, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil incideixen que sempre que es reben ofertes amb descomptes o cupons de qualsevol establiment, és important corroborar la seua veracitat a través de la seua pàgina web oficial.

A la qüestió de per què Mercadona ha protagonitzat aquesta estafa, experts en seguretat informàtica coincideixen a destacar que la cadena de supermercats que presideix Juan Roig té un “elevat grau de penetració”, perquè la seua quota de mercat supera el 25%. Per això, Roig ha destacat: “En Mercadona no organitzem cap mena de promoció, ni sorteig, ni regalem vals de compra”. Així, ha demanat no compartir els “scams”, eliminar el correu electrònic i evitar, d’aquesta manera, el robatori de dades personals.

Per tant, i com han destacat els cossos de seguretat, independentment de l’empresa que aparentment faça aquesta oferta, sempre cal recórrer als seus canals de comunicació oficials, com és el cas de la pàgina web, per a comprovar si és certa o no la seua promoció.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − catorze =

CCCC
activem alfafar