caixa popular

Estat d'excepció a Catalunya amb 14 alts càrrecs detinguts

Así ha calificado Puigdemont las últimas acciones del día de hoy de la Guardia CivilAixí ha qualificat Puigdemont les últimes accions del dia de hui de la Guàrdia Civil

Estat d'excepció a Catalunya amb 14 alts càrrecs detinguts
20/09/2017 -

Màxima tensió a Catalunya. La Guàrdia Civil ha detingut a 14 alts càrrecs del Govern, 3 d’ells de la Conselleria de Junqueras i ha realitzat 40 intervencions. L’operació de la Guàrdia Civil està emmarcada dins de l’operació del referèndum il·legal de l’1-O, gran part dels detinguts eren de l’equip de Junqueras que organitzava el mateix. Així mateix, s’han realitzat més de 40 registres, entre ells, a 6 seus de la Generalitat, les Conselleries d’Economia, Assumptes Socials i Exteriors, l’Agència Tributària de Catalunya i el Centre de Tecnologies d’Informació.

En concret, entre els detinguts, està el número 2 de Junqueras, Josep María Jové o Lluís Salvadó, secretari d’Hisenda. Però a més l’operació ha avançat amb la confiscació de més de 9 milions de paperetes en una nau industrial de Biells que possiblement és el total de les paperetes del referèndum.

La situació ha arribat al límit amb la declaració institucional del President Puigdemont que ha considerat aquesta acció tot un colp d’estat del Govern de Rajoy i ha qualificat aquest matí com l’inici d’un estat d’excepció. Per la seua banda, Rajoy ha assenyalat que totes aquestes accions s’emmarquen dins de la decisió del Tribunal Constitucional.

De la mateixa manera, la Guàrdia Civil ha detingut als responsables d’empreses privades que suposadament estan vinculats amb el Referèndum. Davant les detencions, la CUP ha mobilitzat a la ciutadania que ha eixit al carrer a manifestar-se de forma pacífica. Però no obstant això, ens trobem davant un moment de màxima tensió que no sabrem com acabarà.

Estes són algunes de les reaccions més destacades per twitter:

https://twitter.com/DebatAlRojoVivo/status/910465480187576321


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset + 14 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios