25n
25N
25N

Reunions de sis persones a València: Xiquets i bebés inclosos?

Tant a espais públics com privats les reunions queden condicionades al fet que no se supere el número màxim de sis persones, a no ser que es tracte de convivents

Reunions de sis persones a València: Xiquets i bebés inclosos?

Amb l’entrada en vigor de l’estat d’alarma el passat 25 d’octubre s’ha concretat una nova normativa que regula les trobades i que caldrà tenir en compte per a poder celebrar reunions familiars o d’amics. Però, quin és el màxim de persones que poden ajuntar-se? Què passa amb les famílies nombroses i si conviuen més de sis persones en una mateixa casa? Compten igual els xiquets i bebés?

El Reial Decret 926/2020, de 25 d’octubre, pel qual es va declarar aquest nou l’estat d’alarma per a contenir la segona ona d’infeccions causades per la Covid-19, marca com a número de referència el sis. Per tant, actualment es poden reunir un màxim de sis persones no convivents, i no es diferencien les edats: els xiquets, per exemple, computen igual. Referent a això, sí que es matisa que “les autoritats competents delegades podran, en el seu àmbit territorial, establir excepcions respecte a persones menors o dependents“, com podria ser en el cas de bebés o menors d’edat dependents.

Sí que estan permeses les reunions de grups de persones convivents superiors a sis. Concretament, l’article set del Reial Decret afirma que “la permanència de grups de persones en espais d’ús públic, tan tancats com a l’aire lliure, queda condicionada al fet que no se supere el número màxim de sis persones, a no ser que es tracte de convivents i sense perjudici de les excepcions que s’establisquen en relació amb dependències, instal·lacions i establiments oberts al públic. La permanència de grups de persones en espais d’ús privat quedarà condicionada al fet que no se supere el número màxim de sis persones, a no ser que es tracte de convivents”.

Referent a això, cal destacar que “en el cas de les agrupacions en què s’incloguen tant persones convivents com persones no convivents, el número màxim a què es refereix el paràgraf anterior serà de sis persones”. És a dir, una vegada que hi haja no convivents junts, el sis és el límit, encara que siguen de la mateixa família, cas que ocorreria en celebracions com a aniversaris, menjars familiars o els festejos nadalencs.

Una tercera part dels brots són d’àmbit social

Segons les dades disponibles a Espanya sobre els principals àmbits de transmissió dels brots, gairebé una tercera part d’aquests es produeixen en l’àmbit social, sobretot en reunions de familiars i amics no convivents, on es parla en veu alta, es canta i no es fa bon ús de la màscara o es realitzen activitats on és incompatible el seu ús continu, com menjar, beure o fer activitat física. En aquest sentit, es consideren eficaces la limitació del nombre de persones no convivents en les reunions, sobretot en interiors, la recomanació de relacionar-se en bombolles socials estructurades en grups de convivència estable i la recomanació de romandre en el domicili.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou + nou =