25n
25N
25N

"L'estat d'alarma ha de prolongar-se fins que no apareguen casos nous"

”Hem d’aprendre de l’experiència d’altres països, com la Xina, per a tornar a la normalitat”

"L'estat d'alarma ha de prolongar-se fins que no apareguen casos nous"
25/03/2020 -

El president del Govern, Pedro Sánchez, va informar de la prolongació de l’estat d’alarma fins al pròxim 11 d’abril amb tot el que aquest anunci implica: confinament i limitació del moviment de la ciutadania només per a l’estrictament necessari. Una mesura que, segons l’expert Vicente Zanón, director del màster d’epidemiologia de la VIU, “era necessari prendre” perquè, diu, “continuem tenint cada dia nous casos”.

Zanón, en una entrevista anterior concedida a València Extra, ja apuntava que les mesures de confinament i restricció de moviments “haurien d’haver-se pres amb molta més antelació”. I és que és contundent en afirmar que el Covid-19 no és com una grip. “Si bé és cert que comparteix similituds quant als símptomes, no té ni la mateixa traçabilitat ni la mateixa fase de contagi. A més, entre les grans diferències es troben que sí que comptem amb tractament per a la grip i que una gran part de la població és immune, cosa que no ocorre amb el Covid-19”, explicava llavors.

Per això, assenyala, “hem d’aprendre de l’experiència d’altres països com la Xina. És cert que a tots ens agradaria que la situació tornara a la normalitat al més prompte possible i poder eixir al carrer, però és necessari que abans es controle la propagació del virus”. D’aquesta manera, considera fonamental que l’estat d’alarma es prolongara “fins que no apareguen casos nous de contagi”.

Preguntat sobre si aquesta setmana s’aconseguirà el pic de la corba d’aquesta pandèmia, Vicente Zanón el dubta. “Potser afirmar que aquesta setmana serà la pitjor es dega al fet que s’estan realitzant test de diagnòstic ràpid, que van arribar el dissabte i s’han repartit entre les diferents comunitats autònomes i, per tant, s’espera que el nombre de nous casos augmente aquesta setmana”. No obstant això, explica, “hi ha estimacions que indiquen que eixe pic s’aconseguirà entre el 20 de maig i el 6 de juny”.

Finalment, sobre si els efectes del coronavirus poden frenar-se amb l’arribada de la calor, Vicente Zanón diu que no es pot saber encara. “És cert que uns altres coronavirus són estacionals i es frenen amb l’arribada de la calor. S’espera que aquest actue igual, però fins que no arribe el moment no se sabrà”.

D’aquesta manera, i per a evitar una major propagació del virus, és fonamental seguir les recomanacions oficials per a, entre tots, aconseguir guanyar aquesta batalla. De moment, la Comunitat Valenciana continua preparant-se per a tots els possibles escenaris, i a més de construir tres hospitals de campanya, ha invertit 11 milions d’euros en la compra de material sanitari, com a guants, màscares, respiradors o equips de protecció individual.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu − 7 =