25n
Orgull
Orgull

Les estacions de Xàtiva i Colón de Metrovalencia ofereixen noves consignes per a la recollida de compres en línia

Les estacions de Xàtiva i Colón de Metrovalencia ofereixen noves consignes per a la recollida de compres en línia
20/07/2021 -

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha posat en servei les noves consignes electròniques de les estacions de Xàtiva i Colón, destinades a la recepció de compres ‘en línia’ per part de les persones usuàries.

Aquesta iniciativa és resultat de la col·laboració amb el servei Citypaq de Correus i s’emmarca dins del projecte SPROUT, inclòs en el programa europeu Horitzó 2020, i que té com a objectiu desenvolupar respostes innovadores a les necessitats de mobilitat de les persones usuàries de transport públic.

Aquesta solució per a la recollida de compres en línia en llocs d’accés públic evita el transport d’última milla a les ciutats, per la qual cosa es redueix el trànsit i, per tant, les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle, el soroll, la congestió i els problemes provocats pels vehicles mal aparcats que entreguen paquets.

Les consignes formen part de la ‘xarxa citypaq’ habilitada per Correus en espais públics. Per a poder accedir a aquest servei és necessari registrar-se prèviament en la web de ‘Citypaq’; associar una taquilla i, una vegada s’ha entregat el paquet, es rep un avís per sms o correu electrònic.

Programa europeu Horitzó 2020

FGV participa en el projecte europeu SPROUT, juntament amb l’Ajuntament de València, la Fundació Valenciaport i 26 integrants més, entre els quals es troben ciutats i regions europees i no europees, organitzacions internacionals, autoritats de transport urbà i operadors de carreteres, centres i xarxes d’investigació i universitats.

El projecte té com a objectiu principal situar a les ciutats en el centre de la transició de la mobilitat urbana, basant-se en les solucions als problemes de mobilitat urbana desenvolupades per sis ciutats pilot europees, València, Pàdua, Kalisz, Budapest i Tel Aviv, i una asiàtica, la xinesa Ningbo.

D’aquesta manera, partint dels canvis que s’estan produint en la mobilitat urbana, el projecte persegueix avaluar l’impacte, tant a nivell de sostenibilitat com de polítiques; incentivar respostes polítiques innovadores liderades per les mateixes ciutats; identificar, rastrejar i desplegar solucions innovadores de mobilitat urbana; i disseminar els resultats dels pilots en l’àmbit local, regional, nacional i de la Unió Europea.

Cicloparcs

Com a part d’aquesta iniciativa europea, FGV ha instal·lat en diferents estaciones recintes tancats amb videovigilància per a l’estacionament de bicicletes, denominats ‘cicloparcs’. Actualment compta amb aquestes instal·lacions a Torrent Avinguda, Entroncament, Alboraia-Peris Aragó i Quart de Poblet en Metrovalencia, i en l’estació de Benidorm en TRAM d’Alacant.

Les persones que desitgen fer ús d’aquest servei han de ser portadores d’una targeta carregada amb un títol de transport en vigor. La targeta ha de registrar-se prèviament a consultar ací o consultar ací.

Per a accedir al cicloparc és necessari acostar aquesta targeta al lector situat al costat de la porta d’accés. Actualment és obligatori l’ús de màscara dins del recinte, així com la neteja de mans amb gel desinfectant.

Les bicicletes han de col·locar-se en els llocs habilitats per a això, sense ocupar més espai que el reservat per a cadascuna. Cicloparc és un servei complementari al viatge.

El temps màxim que pot romandre una bicicleta dins d’aquest Cicloparc és de 24 hores. Passat aquest temps, FGV pot procedir a retirar-la.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou − quatre =