25n
25N
25N

Les estacions d'ITV de la Comunitat Valenciana romandran tancades mentre estiga vigent l'estat d'alerta

No es sancionarà a les persones que necessiten desplaçar-se i ho facen en un vehicle que no tinga en vigor la ITV

Les estacions d'ITV de la Comunitat Valenciana romandran tancades mentre estiga vigent l'estat d'alerta
17/03/2020 -

Les estacions d’Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) de la Comunitat Valenciana romandran tancades durant el període de temps en el qual estiga vigent l’estat d’alarma establit pel Govern central a través del Real Decret 463/2020 de 14 de març.

La directora general d’Indústria, Energia i Mines de la Generalitat, Empar Martínez, ha confirmat que la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors, Productius, Comerç i Treball ha rebut una comunicació del govern estatal confirmant que les estaciones d’ITV no es consideren un “servei essencial”, per la qual cosa hauran de romandre tancades durant el període en el qual es declara l’estat d’alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19.

Martínez ha explicat que aquesta decisió adoptada per l’Executiu central, i que la Conselleria ha comunicat a les empreses concessionàries en la Comunitat, se sustenta en l’article 10 del Real Decret referent a les mesures de contenció en l’àmbit de l’activitat comercial, equipaments culturals, establiments i activitats recreatives, activitats d’hostaleria i restauració, i altres addicionals, i que no inclueixen a les estacions d’ITV com “establiments exceptuats”.

Així mateix, Empar Martínez ha assenyalat que, “donat que amb l’entrada en vigor de l’estat d’alarma queden suspesos els terminis administratius, no es considerarà infracció i, per tant no es sancionarà a les persones que necessitant el seu desplaçament, ho facen en un vehicle que no tinga en vigor la ITV. Aquesta mesura s’aplicarà només durant l’estat d’alarma”.

En aquest sentit, ha manifestat que les sancions que ja s’hagen imposat a les estacions d’ITV de la Comunitat por romandre obertes durant la jornada d’ahir quedaran igualment suspeses.

Més informació

1 Comentari

  1. Jose luis guillen mas
    Jose luis guillen mas maig 02, 11:16

    Considero que en la itv. No hay contacto conductor con operario. Genial. Un accidente a causa de no tener el vehiculo en condiciones. ¿ No es esencial?? Se sigue conduciendo con vehiculos. ET sra, no tiene mas capacidad.

    Resposta al teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + 9 =