25n
25N
25N

L'Estació del Nord de València celebra el seu centenari

Fins al pròxim 5 de març, la ‘Sala de los Mosaicos’ de l’Estació del Nord acull l’exposició ‘Seda y Metal’

L'Estació del Nord de València celebra el seu centenari
01/03/2017 -

L’Estació del Nord, coneguda antigament com a Valencia-Término, està de celebració. I és que compleix cent anys. Per aquest motiu, al llarg del 2017, realitzaran diferents accions per a celebrar el centenari de la construcció de la principal estació de ferrocarril de València.

D’aquesta manera, fins diumenge que ve, 5 de març, la ‘Sala de los Mosaicos‘ de l’Estació del Nord acollirà l’exposició ‘Seda y Metal‘. Una mostra on els visitants podran contemplar tant artesania tradicional valenciana i una presentació dels millors orfebres, que van aportar color a la indumentària regional, com a telers de seda i dibuixos únics de vestits tradicionals. En definitiva, una extraordinària exposició que posarà en relleu la cultura valenciana.

Amb aquest tipus d’iniciatives, Adif vol acostar les estacions ferroviàries als ciutadans, amb l’objectiu no solament que siguen llocs de trànsit, sinó que també siguen considerades espais culturals i d’oci.

L’Estació del Nord es va inaugurar en 1917 per la Companyia ‘Camino de Hierro’ del nord d’Espanya, que van encarregar la construcció d’aquest edifici, d’estil modernista, a Demetrio Ribes, un dels arquitectes de la companyia.

Aquest espectacular edifici, que destaca per la seua riquesa ornamental, va ser declarat Monument Històric Artístic en 1961, i Bé d’Interés Cultural l’any 1983. Així mateix, també gaudeix de la consideració d’estació històrica per part d’Adif, que gestiona l’Estació del Nord des del 2004.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 5 =

museo prehistoria