25n
25N
25N

Aquesta vesprada se celebra la processó que, falsament, van acusar a Ribó de prohibir

Una regidora de Ciudadanos i diversos mitjans de comunicació van difondre la mentida sobre la suposada prohibició de l’Ajuntament d’un pas de Setmana Santa

Aquesta vesprada se celebra la processó que, falsament, van acusar a Ribó de prohibir
17/04/2019 -

Encara pot llegir-se com a titular en alguns mitjans malgrat que es va demostrar que era una mentida i fins i tot els afectats, la Confraria, va rectificar i admetre el seu error. “L’Ajuntament de València prohibeix una processó de Setmana Santa”, titulaven -i titulen- diverses capçaleres. Algunes van rectificar per complet, unes altres han afegit un paràgraf al final de la notícia sense eliminar la mentida del titular.

No, Ribó no ha prohibit cap processó de Setmana Santa a València. La Confraria Jesús en la Columna va publicar en el seu Facebook, la setmana passada, que “per motius aliens” a l’agrupació religiosa, l’Ajuntament els va denegar “el permís per a realitzar la processó”.

Segons ha assenyalat la mateixa Confraria, aquesta vesprada, a les 18:50 h, iniciarà la seua marxa des de l’Església de Sant Joan de l’Hospital fins a la Real església del Salvador. “Des de la Real Confraria Jesús en la Columna volem agrair a l’Excm. Ajuntament de València i a totes aquelles persones i entitats que ens heu donat suport perquè l’acte tirara avant. Moltes gràcies”, assenyalen en les seues xarxes socials.

Aquesta primera publicació, sense contrastar, va ser suficient per a generar diverses notícies i que la regidora de Ciudadanos a l’Ajuntament de València, Amparo Picó, la difonguera: “Una mostra més del fals suport i total desinterés del tripartit que desgoverna València”, va escriure. Assegurava en les seues xarxes socials que era “indignant i intolerable” que el Consistori haguera “denegat el permís per a la celebració de la processó de l’indult”, malgrat que això era fals.

Poques hores després el regidor de festes de l’Ajuntament, Pere Fuset, va utilitzar també les seues xarxes socials per a desmentir el bulo, alhora que assenyalava a Micó per no rectificar. La Confraria va demanar el permís fora del termini i els administratius, “com és la seua obligació“, li ho van denegar. “Vull agrair la ràpida correcció de la Confraria, que ha tingut la valentia de demanar disculpes pel malentés i rectificar, cosa que els honra i molt”, va assegurar.

El regidor va oferir la seua col·laboració per a, si la legislació ho permetia, poder dur a terme la processó, i així ha sigut.

Encara que abans de les convocatòries electorals ja ocorria, ara s’ha intensificat. Cada vegada es difonen més ‘Fake News’ per a atacar al rival polític. A València es dirigeixen, especialment, contra Compromís i el PSPV, als quals han acusat des de prohibir aquesta processó, fins d’una suposada ‘islamització radical’ de les escoles valencianes o adoctrinament a les aules.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 1 =