25n
25N
25N

Esport organitza unes jornades a Sella sobre 'La pilota al món amateur'

Esport organitza unes jornades a Sella sobre 'La pilota al món amateur'
28/10/2016 -

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha organitzat, junt amb la càtedra de Pilota Valenciana de la Universitat de València, les jornades ‘La pilota al món amateur: clubs i modalitats’, que tindran lloc els pròxims dies 28, 29 i 30 d’octubre a Sella, a la Marina Baixa de Sella.

Les jornades s’iniciaran hui, 28 d’octubre, a les 19.30 hores, amb una recepció a càrrec de l’alcaldessa de Sella, a les autoritats i als representants dels clubs participants. A les 20.15 hores tindrà lloc la ponència inaugural, en què es donaran a conéixer els principals objectius d’aquesta trobada.

Demà dissabte, 29 d’octubre, es realitzaran les sessions de treball amb l’anàlisi de les perspectives del món dels clubs i les modalitats que es practiquen. Les sessions constaran de comunicacions per a exposar casos representatius, així com taules de treball sectorials. Aquestes sessions comptaran amb la presència del director general d’Esport, Josep Miquel Moya, i el director de la càtedra de Pilota de la Universitat de València, Vicent Anyó, i amb la participació de clubs de pilota de tot el territori valencià.

A més, la jornada de dissabte comptarà amb diferents taules redones organitzades per modalitats: Raspall i Escala i corda, Perxa, Llargues i Palma, Galotxetes, Frontó, Galotxa i Escala i corda.

Moya ha declarat que “aquestes jornades són un mitjà de promoció i recuperació de l’esport del poble valencià, la pilota, des de tots els seus àmbits. Des de la Generalitat, tenim compromís ferm amb la nostra tradició, la nostra història i la nostra cultura i, per tant, amb tot allò que es puga fer per a difondre l’esport del poble valencià”.

Les jornades finalitzaran amb la redacció d’un document amb les conclusions del congrés per tal de disposar d’un informe on es recullen les fortaleses i necessitats del món amateur de la pilota amb l’objecte d’exposar la situació actual que viu aquest esport.

Com a activitats paral·leles a les jornades, dissabte a la vesprada es jugarà la partida de tornada de les semifinals de la XXVII Lliga a Perxa ‘Trofeu de la Diputació d’Alacant 2016’ entre el CPV Sella i CPV Agost. Així mateix, dissabte a la nit, el Col·lectiu Tastaolletes Sella organitza un concert de Xavi Sarrià i Feliu Ventura a l’ermita de Santa Bàrbara de Sella.

El diumenge, 30 d’octubre, tindrà lloc, a Callosa d’en Sarrià, el Primer Circuit de Llargues ‘La Bolata’.

Aquestes jornades també estan organitzades pel Club de Pilota Sella i l’Ajuntament de Sella i compten amb la participació de la Federació de Pilota Valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset + 15 =

museo prehistoria