25n
25N
25N

El millor circ del Mediterrani inunda València en la huitena edició de Mostra Viva del Mediterrani

La huitena edició ha començat aquest cap de setmana amb el cicle ‘Arts de Carrer’ i oferirà espectacles de tota mena fins al 18 d’octubre

05/10/2020 -

Mostra Viva del Mediterrani 2020 ha fet el tret d’eixida a la seua nova edició aquest cap de setmana als Jardins del Palau. Ho ha fet amb els espectacles de malabars i acrobàcies de la Compagnia Elefanti, una referència del circ mediterrani, amb el cicle ‘Arts de Carrer’, que té com a objectiu acostar les expressions artístiques de la conca mediterrània als valencians i les valencianes.

Sota el lema ‘Emergència mediterrània. Ciutadania en resistència’, enguany la Mostra pretén continuar visualitzant els problemes que afecten els països del Mediterrani amb una programació potent, més extensa que altres anys, i que comptarà amb participants de 14 països diferents.

La presidenta de Mostra Viva, María Colomer, explica que, com sempre, “en aquesta huitena edició el públic pot gaudir de manifestacions artístiques de tot tipus, amb un esforç extra com el que s’ha hagut de fer des de tots els projectes culturals a causa de la pandèmia del coronavirus”. Una situació especialment difícil per a la cultura que no ha impedit la seua celebració, això sí, amb estrictes mesures de seguretat per a garantir la salut del públic i dels i les participants, com el control de l’aforament, la reserva d’entrades, la distància de seguretat entre cadires, la desinfecció i l’ús obligatori de la mascareta.

I és que aquest aparador d’art esdevé uns dels principals impulsors per als sectors culturals dels països mediterranis, especialment en aquest context de crisi econòmica i social provocada per la pandèmia de la COVID-19. César García, director del Festival ValenCirc, destaca la importància de participar en Mostra Viva: “Per a nosaltres, aquesta col·laboració és essencial perquè és una part molt important de la nostra programació i, a més, sempre és un plaer traure el circ al carrer i fer-ho amb tanta gent que ve a gaudir dels espectacles a través d’aquest esdeveniment”.

Així, fins al 18 d’octubre, València obrirà una finestra a la conca del Mediterrani amb una àmplia programació que inclou la dansa, les arts de carrer, la videocreació, la música, els debats o els encontres literaris amb la huitena edició de Mostra Viva del Mediterrani. “Anime a tots i totes a viure els espectacles perquè són molt entretinguts i per a tot tipus de públics. Hem fet un gran esforç en l’actual context i estem demostrant que la cultura és segura i podem gaudir-la en primera persona amb plena seguretat”, assegura Colomer.

Laura Pérez

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × dos =

bombers
CCCC
bombers