25n
25N
25N

Especialistes de l'Hospital Peset formen a metges, pediatres i infermeria de Primària en el maneig del pacient amb psoriasi

Especialistes de l'Hospital Peset formen a metges, pediatres i infermeria de Primària en el maneig del pacient amb psoriasi
10/11/2016 -

Els serveis de Dermatologia i Reumatologia de l’Hospital Universitari Doctor Peset han organitzat la primera reunió multidisciplinària sobre psoriasi entre professionals d’aquestes especialitats i metges, pediatres i professionals d’infermeria d’Atenció Primària per compartir informació i millorar el maneig global dels pacients afectats per aquesta malaltia.

“La psoriasi, que afecta un 2,3% de la població, ha deixat de considerar-se una malaltia exclusivament cutània per convertir-se en una malaltia sistèmica que va associada a múltiples comorbiditats. Per aconseguir tractar de forma òptima als afectats, necessitem la col·laboració de diferents especialitats i, per descomptat, la dels professionals dels centres de salut, el paper de la qual és fonamental en el diagnòstic i en el control de totes les complicacions associades: diabetis, hipertensió, obesitat, depressió…”, ha assenyalat la doctora Almudena Mateu, cap del Servei de Dermatologia de l’Hospital Universitari Doctor Peset.

De fet, dels pacients amb psoriasi greu del Departament de Salut de València – Doctor Peset, prop d’un 20% presenten afectació articular, un 65% té sobrepés o obesitat, un 50% ha tingut símptomes d’ansietat i el 36% sofreix depressió. Altres patologies associades són diabetis, malaltia hepàtica i problemes cardiovasculars. “Necessitem acostar-nos al tractament del pacient amb psoriasi de forma global si volem millorar la seua qualitat de vida i ajudar-lo a conviure amb la seua malaltia”, ha assegurat la doctora Mateu.

Actualment, l’Hospital Universitari Doctor Peset compta amb tot l’arsenal terapèutic existent per tractar al pacient amb psoriasi (fototeràpia, teràpies sistèmiques clàssiques i nous fàrmacs biològics i no biològics) i participa en diferents assajos clínics, després de ser el primer centre públic de la Comunitat Valenciana a engegar consultes multidisciplinàries.

De fet, des de setembre del 2013, aquest hospital públic valencià té una consulta multidisciplinària per la psoriasi cutània i articular que és atesa simultàniament per un especialista en Dermatologia i un altre en Reumatologia. Aquesta consulta rep una mitjana de 100 visites anuals i es realitza una vegada al mes.

“A la consulta acudeixen pacients complexos per les diferents patologies i comorbiditats associades a la psoriasi, pacients en els quals han fallat les diferents teràpies o en els quals la patologia cutània o articular no es controla amb el tractament. Gràcies a la col·laboració entre les dues especialitats aconseguim optimitzar el temps del pacient, no es dupliquen proves i aconseguim un maneig integral del malalt”, ha explicat la doctora Àngels Martínez, reumatòloga de l’Hospital Universitari Doctor Peset.

Amb jornades com aquesta es pretén implicar més encara als professionals d’Atenció Primària no només en el reforç d’hàbits de vida saludables en les persones amb psoriasi que ajuden a controlar factors de risc com la diabetis, l’obesitat o l’estrés, sinó també perquè coneguen totes les manifestacions de la psoriasi i, amb això, contribuïsquen al seu diagnòstic precoç.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × tres =