25n
Orgull
Orgull

Espanya rebrà el "rècord" de més de 6 milions de vacunes la setmana vinent

Espanya rebrà el "rècord" de més de 6 milions de vacunes la setmana vinent
25/06/2021 -

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest divendres que Espanya rebrà la setmana pròxima més de 6 milions de vacunes, la qual cosa ha qualificat de tot un “rècord”, ja que fins al moment s’estaven rebent entre 1,5 i 1,6 milions de vacunes a la setmana.

Així ho ha afirmat aquest divendres des de Brussel·les on ha acudit a la reunió del Consell Europeu que s’ha celebrat des d’ahir fins hui en la capital belga.

Segons Sánchez, les dades de vacunació avancen ben encaminades a aconseguir que abans que acabe l’estiu estiga immunitzada el 70 per cent de la població com estava previst. El president ha destacat el fet que aquesta setmana s’han aconseguit els 15,6 milions de ciutadans amb la pauta completa de vacunació, mentre que 24 milions de persones ja tenen almenys una dosi.

En aquest sentit, ha destacat que ahir es va aconseguir el rècord de vacunació amb més de 773.000 vacunes posades en un només dia, enfront dels rècord anteriors que eren de 650.000 en un dia.

I ara, amb l’arribada dels més de 6 milions de vacunes la setmana vinent, ha precisat que s’accelerarà “encara més el ritme de vacunació”. Aquesta, en la seua opinió, és la millor de les notícies i la que dona major tranquil·litat als més vulnerables a la pandèmia de coronavirus.

En aquest sentit, ha destacat que gràcies a la vacunació i a la disciplina dels ciutadans es va poder aprovar ahir en el Consell de Ministres la retirada de l’ús obligatori de la mascareta en els espais oberts. Això suposa, ha dit, “un pas més cap a la recuperació de la normalitat”. No obstant això, ha advertit que no es pot abaixar la guàrdia.

El president del Govern també ha sigut qüestionat si algun país europeu havia cridat l’atenció a Espanya, en la reunió o en els marges d’aquesta, per la decisió d’Espanya d’admetre el turisme britànic sense necessitat de realitzar-se PCR malgrat l’avanç de la soca india Delta, molt més contagiosa.

Segons Sánchez, “no hi ha hagut cap plantejament dels governs europeus al govern d’Espanya sobre aquesta qüestió”.

No obstant això, ha volgut valorar que des del 7 de juny Espanya expedeix el certificat verd digital, que ja han demanat més de dos milions de ciutadans, i que suposa “establir les bases d’una mobilitat segura”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou + 17 =