25n
25N
25N

Espanya: cau la velocitat en internet mòbil

Espanya: cau la velocitat en internet mòbil
28/07/2020 -

La qualitat de la velocitat en internet mòbil a Espanya ha disminuït en els últims mesos. La informació es desprén de la llista publicada per Ookla, companyia desenvolupadora de la plataforma de mesurament de velocitat de connexió a Internet Speedtest.

La llista s’actualitza cada vegada i és coneguda com a Speedtest Global Index. Engloba a diferents països del món en funció de la seua velocitat mitjana de connexió a Internet i està dividida en dues parts. La primera tracta sobre la classificació de països en funció a la velocitat de connexió mòbil, mentre que la segona enumera d’acord amb la velocitat de connexió fixa.

Quant a Espanya, s’ha posicionat entre els 20 primers països respecte a la velocitat de connexió fixa. No obstant això, ha caigut fins a la casella 54 pel que fa a la velocitat en mòbils.

La informació publicada revela que Espanya va ocupar la ubicació 16 a l’abril en què correspon a la velocitat d’Internet en connexions fixes. La velocitat mitjana reportada es va situar en 126,43 Mbps de descàrrega i 115.47 Mbps de pujada, amb una latència mitjana de 22 ms. En l’àmbit global, la velocitat mitjana de connexió a Internet de banda ampla fixa va ser de 74,74 Mbps de descàrrega i de 39,62 Mbps de pujada.

Segons l’informe, el país amb major velocitat mitjana de connexió a internet en xarxes fixes va ser Singapur, amb 198,46 Mbps. Li segueixen Hong Kong (176,70 Mbps), Tailàndia (159,87 Mbps), Suïssa (152,05 Mbps) i Romania (151,87 Mbps). La sorpresa d’aquest llistat va ser l’exclusió dels Estats Units en els 10 primers llocs, malgrat haver registrat una mitjana de 132,60 Mbps de velocitat de descàrrega.

Respecte a les xarxes mòbils, les velocitats més altes s’han registrat a Corea del Sud (88,01 Mbps), Qatar (84,81 Mbps), la Xina (84,612 Mbps), Emirats Àrabs (78,56 Mbps) i Països Baixos (75,32 Mbps). En aquesta classificació països com els Estats Units es troben més a baix i, de moment, es troba en la posició 33.

La caiguda de les xarxes

Els problemes de connectivitat van ser bastant lluents durant el confinament. L’ús massiu de les xarxes va posar a prova la infraestructura dels operadors, molts dels quals van eixir airosos, però altres van experimentar saturació. A més, diferents veus van exhortar a la població a fer un ús moderat de la xarxa, de les plataformes de streaming, videojocs i navegació en general.

No obstant això, els problemes en la velocitat d’internet també s’originen per aspectes tècnics com una mala col·locació de l’encaminador o la qualitat d’aquest. L’ús massiu de dispositius en la llar pot ocasionar una saturació en la xarxa. Per a solucionar el problema, solen col·locar-se repetidors en llocs estratègics, de manera que el senyal aconseguisca tota la casa. Els repetidors wifi tenen velocitats de fins a 300 Mbps i antenes giratòries de 360é, de manera que tenen cobertura per a tota la casa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × cinc =