25n
25N
25N

España destaca la necessària "aliança" públic-privada contra el canvi climàtic

El Conseller de Política Territorial ha acudit a la inauguració de quatre nous punts de recàrrega per vehicles gratuïts en El Corte Inglés

España destaca la necessària "aliança" públic-privada contra el canvi climàtic
17/01/2020 -

“Aquestes col·laboracions faran de la Comunitat Valenciana una comunitat capdavantera en la lluita contra el canvi climàtic i en la mobilitat sostenible”, resumia Arcadi España. El Conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat Sostenible, al costat de la Directora General de Comerç, Rosa Ana Seguí, i el Director Regional d’El Corte Inglés, Juan Sabater, ha presentat els nous punts de recàrrega per a vehicles elèctrics. En el centre de la gran cadena en l’Avinguda França, des de hui, qualsevol ciutadà i ciutadana pot deixar el seu vehicle elèctric o híbrid endollable carregant mentre realitza les seues compres.

España creu que és una “bona notícia” que, amb aquesta última inauguració, tots els centres de la cadena compten amb punts de recàrrega: “Mostra una bona sintonia amb la política de la Generalitat Valenciana i les demandes de la societat; tindre una societat més descarbonitzada que aposte per la mobilitat sostenible”. Una manera de, finalment, contribuir fins i tot en utilitzar un vehicle a “reduir les emissions”. Una “mostra” d’aquest “compromís i aliança” que ha d’haver-hi, assegura, entre el sector privat i les institucions públiques per a lluitar contra el canvi climàtic.

Segons ha relatat el Conseller, detallar un nombre de punts de recàrrega en la Comunitat és complicat, perquè no depenen només de la Generalitat. Tant des d’empreses com des dels consistoris fan “un esforç” per ampliar l’oferta: “España no està encara en llocs alts per punts de recàrrega. Ha d’avançar llocs a la Unió Europea” per a assemblar-se, per exemple, “a Holanda”.

També des del Consell es realitza, assegura, aquest esforç, perquè a través de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) es financen punts de recàrrega com el que ara presenta. “Però no sols la Generalitat ha de fer-ho (l’esforç), sinó que necessitem la col·laboració de les empreses“, ha asseverat.

La Directora General ha destacat, per part seua, que augura “un futur molt positiu per a aquesta mena de vehicles i les energies renovables” després de l’aposta de l’empresa. Sabater, com a veu d’El Corte Inglés, ha assenyalat l’objectiu de “seguir amb la reducció de CO2” com a part del “compromís social” de l’entitat.

Arcadi España ha traslladat als mitjans que “la lluita contra el canvi climàtic ha de ser una lluita de tots“, en la qual “les empreses tenen molt a dir” per la seua “responsabilitat social”: “Crec que aquest és un bon exemple de com les empreses, en aliança amb la societat i la Generalitat, fan passos per a la transició del vehicle de combustió a l’híbrid i, finalment, elèctric”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 1 =