25n
25N
25N

Ultradretans intenten boicotejar la projecció de 'Mientras dure la guerra' d'Amenábar en un cinema de València

La sala destaca l’actitud dels espectadors, que “no van participar en les provocacions,” i Amenábar agraeix al públic que veja la pel·lícula

Ultradretans intenten boicotejar la projecció de 'Mientras dure la guerra' d'Amenábar en un cinema de València
04/10/2019 -

Un grup d’ultradretans va intentar boicotejar la projecció, en la vesprada del dijous en un cinema de València, de la pel·lícula ‘Mientras dure la guerra’, del director Alejandro Amenábar. El film reflecteix el suport inicial de l’escriptor Miguel de Unamuno el colp militar franquista i el replantejament d’aquesta postura davant la deriva sagnant del conflicte i l’empresonament d’alguns dels seus companys.

A l’inici de la proyecció, un reduït grup de persones va desplegar una pancarta amb el lema ‘Únete a la resistencia España 2000’ i va proferir crits com ‘Viva España’ i ‘Viva Cristo Rey’, tal com es pot veure en un vídeo penjat en xarxes socials per la pròpia formació d’ultradreta, que diu que la pel·lícula “explica la història de forma esbiaixada i plena d’errors històrics”.

Diversos dels espectadors presents van mostrar el seu disgust per l’actuació dels radicals i els van manar callar. Uns altres, al voltant d’una quinzena, van abandonar la projecció, alguns d’ells “amb molta ansietat”, i van ser atesos per personal de la sala, que va procedir a retornar l’import de les entrades, segons explica un testimoni presencial al diari ‘Levante’.

A més, es va avisar la Policia Local, que va identificar cinc persones i va alçar acta per una presumpta infracció de la Llei de Seguretat Ciutadana. El procediment queda en mans ara de la Delegació del Govern, segons han explicat a Europa Press fonts municipals.

“ACTES INCÍVICS”

Des dels Cinemes Lys s’ha fet públic un comunicat en el qual lamenten “profundament el succeït” i es desmarquen “d’aquests actes incívics que vulneren la llibertat de les persones”.

Els responsables de l’espai relaten que “al començament de la pel·lícula, diverses persones van alçar una bandera d’Espanya mentre unes altres cridaven ‘Viva España’ i ‘Viva Cristo Rey'”. “Malgrat que els nostres clients van reclamar el cessament d’eixa actitud, aquestes persones van seguir amb els crits. Els fets van durar escassos minuts. En acabar aquest incident, alguns clients havien abandonat la sala i uns altres van decidir quedar-se, continuant així la projecció amb normalitat”.

Reconeixen “el bon treball dels empleats i de les forces de l’ordre, que van atendre immediatament els afectats i van anar a comprovar el succeït, verificant així que la projecció seguia amb normalitat”. Afigen que als clients que van decidir eixir de la sala se’ls va retornar l’import de l’entrada.

En la mateixa línia, la sala agraeix “el bon comportament dels clients, tant d’aquells que van abandonar la sala com dels qui es van quedar a veure la pel·lícula, que no van participar en aquestes provocacions, evitant així incidents majors”.

“La nostra intenció és seguir projectant aquest film amb el mateix entusiasme amb el qual projectem la resta de pel·lícules, i amb la finalitat de buscar la màxima satisfacció de la nostra audiència”, asseveren.

AMENÁBAR: “NO HAN ACONSEGUIT DE MOMENT RES”

Per la seua banda, el director de cinema Alejandro Amenábar ha agraït als espectadors que seguisquen acostant-se a veure el seu nou treball ‘Mientras dure la guerra’, en la qual recupera el desafiament dialèctic de Miguel de Unamuno davant els militars en la Universitat de Salamanca en 1936, al començament de la guerra civil, pese “als anuncis de boicots” contra la pel·lícula, que “no han aconseguit de moment res”.

El realitzador ha fet aquesta afirmació en una entrevista a Canal Sur Radio, recollida per Europa Press, després de ser preguntat pel boicot a la projecció en el cinema valencià.

Així, ha indicat que “no li sorprèn” i ha afegit que “ja estaven tardant”. “He vist anuncis de boicots contra la pel·lícula que no han aconseguit de moment res”, atés que ha incidit que “l’única cosa que puc fer és agrair a la gent que s’està acostant a veure-la”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 + vint =