25n
25N
25N

El futur Espai Sanitari Campanar es posa en mans del projecte d'Ignacio Carbonell

L’Espai Sanitari també comptarà amb un centre de salut i un centre d’especialitats

El futur Espai Sanitari Campanar es posa en mans del projecte d'Ignacio Carbonell
25/07/2018 -

L’antic hospital La Fe es convertirà en el nou Espai Sanitari Campanar-Ernest Lluch, un hospital de referència per al qual es va dur a terme un concurs d’idees del qual van eixir sis finalistes – cinc triats per un jurat i el sisé per votació ciutadana -. El passat 12 de juny acabava el termini perquè presentaren les seues propostes que, en aquesta segona fase, havien de contemplar el disseny interior de cadascun dels edificis projectats, l’ampliació del soterrani de l’aparcament, la urbanització de les àrees exteriors de servici de cadascuna de les construccions i del parc de salut.

Així, i després de la valoració del jurat, el projecte presentat per Ignacio Carbonell Cantí ha sigut el seleccionat. Els criteris que s’han avaluat han sigut el valor conceptual arquitectònic de la proposta; les distribucions interiors de cadascun dels edificis; el disseny del parc de la salut i dels espais exteriors lliures d’edificació; la viabilitat econòmica; la integració de la proposta al voltant de la ciutat i en el paisatge urbà; la flexibilitat dels edificis; l’eficiència energètica; la sostenibilitat ambiental; i la distribució de l’aparcament subterrani i dels seus accessos.

Una proposta integral que té com a objectiu tornar a dotar als veïns de Campanar d’un servei hospitalari de qualitat. La Consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha agraït a tots els participants la seua col·laboració, i ha ressaltat que ‘el fet d’haver creat un concurs d’idees potenciant la participació ciutadana ens permet conéixer i cobrir les necessitats assistencials reals dels veïns d’aquesta zona de València’.

El projecte d’Ignacio Carbonell rebrà una dotació econòmica de 100.000 euros, com avanç, per a la redacció del pla director d’infraestructures i pla urbanístic del futur Espai Sanitari Campanar, que està valorat en 400.000 euros. No obstant això, també s’ha premiat amb 25.000 euros als projectes que han quedat en segon i tercer lloc.

El jurat ha estat format per responsables de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, gerència del Departament de Salut de la Fe, membres del Consell de Salut de la Comunitat Valenciana, arquitectes del servei de Planejament Urbanístic de l’Ajuntament de València i arquitectes designats pel Col·legi Oficial d’Arquitectes, l’Escola Superior d’Arquitectura i l’Associació de Veïns del Barri de Campanar, així com enginyers designats per l’Escola Superior d’Enginyers Industrials.

Com serà el nou Espai Sanitari Campanar?

Aquest espai està previst que albergue un hospital de crònics i llarga estada, però també en un centre de rehabilitació integral ambulatori, un centre de trobada de pacients de salut mental, quatre hospitals de dia per a l’atenció de trastorns mentals, un centre en salut i gènere, una escola de salut i una casa del pacient, a més de l’ampliació de l’aparcament subterrani i el parc urbà de l’exterior, que connectarà totes les àrees.

Així mateix, l’Espai Campanar estarà format per altres dues infraestructures: un centre de salut, amb servici d’urgències 24 hores, i un centre d’especialitats, que serà l’únic que compte amb radiologia TAC, ressonància magnètica i cirurgia major ambulatòria. Ambdues infraestructures no han entrat en el concurs d’idees, però ja estan en marxa els tràmits administratius. De moment, es preveu que el centre de salut òbriga les seues portes a la fi d’enguany, mentre que el centre d’especialitats ho farà a la fi de 2020.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 3 =

Informacion coronavirus