25n
25N
25N

"Pensa-la", un espai de reflexió a la plaça de l'Ajuntament

"Pensa-la", un espai de reflexió a la plaça de l'Ajuntament
18/10/2019 -

La regidora de Participació Ciutadana i Acció Veïnal, Elisa Valía, ha presentat hui l’espai de reflexió «Pensa-la» sobre el present i futur de la plaça de l’Ajuntament. Aquest espai, habilitat en la mateixa plaça des de la vesprada ahir, és una invitació a la ciutadania perquè opine i participe en una reflexió col·lectiva sobre el present i futur d’aquest enclavament emblemàtic en el cor de València que serà per als vianants a partir del pròxim 20 de març.

«Ho hem posat en marxa en la vesprada d’ahir, dijous, continua el dia de hui, divendres, i també demà, coincidint amb la Fira de la Joventut, de 17 a 22 hores. És una acció dirigida al públic en general, a tothom que passe per la plaça i vulga participar en el procés de participació de la plaça de l’Ajuntament. La idea és que la gent puga reflexionar sobre com volem arribar a la plaça, sobre com volem viure-la, sobre què volem que ocórrega, què ocorre ara que volem mantenir i què no volem mantenir. És un debat profund i intens molt interessant per a la ciutadania en el seu conjunt», ha explicat Elisa Valía, regidora de Participació Ciutadana i Acció Veïnal en la presentació d’aquesta proposta.

«S’han posat unes butaques en una invitació a reflexionar sobre el que vol cadascun, sobre el que li agrada i el que no li agrada del que veu ara. Els ciutadans i ciutadanes poden asseure’s i prendre’s el seu temps mirant les façanes i veient els usos que té ara mateix, abans de deixar-nos la seua idea a través dels ‘post-it’ en un gran panell instal·lat a l’efecte, o bé emplenant un qüestionari al qual també es pot accedir en línia», ha puntualitzat Elisa Valía.

La regidora de Participació ha recordat que la reflexió sobre el futur de la plaça «ja va eixir en els Pressupostos Participatius i és alguna cosa que reclama la ciutadania», si bé ha afegit que «no s’està sotmetent a debat la qüestió de si es converteix en zona de vianants o no, perquè això ja va ser debatut. Ara estem en una fase posterior i molt interessant per al futur de la plaça; ara reflexionem sobre com volem arribar, com volem viure-la i què volem que ocórrega en la plaça».

Valía ha contat que s’han creat diversos grups de treball. «Un d’ells amb col·lectius de la societat civil, un altre amb tècnics de l’Ajuntament, i un altre és una mesa política amb l’oposició per a informar-los de tot i també per a recollir comentaris o suggeriments que ens puguen fer de cara a les fases que vagen quedant». Este tercer grup «es reunirà periòdicament per a donar compte del qual ja s’ha fet i informar del que ve, amb possibilitat d’incorporar suggeriments concrets».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × cinc =