25n
25N
25N

'Espai Natzaret', l'avantsala del futur Parc de Desembocadura

S’espera que en els pròxims mesos els veïns i veïnes de Natzaret ja puguen gaudir d’aquesta gran zona verda

'Espai Natzaret', l'avantsala del futur Parc de Desembocadura
28/09/2020 -

El Parc de Desembocadura, la gran assignatura pendent des de 1996, continua fent passos. Encara li queda molt camí per recórrer al que serà el tercer pulmó verd de la ciutat de València, amb més de 63.000 metres quadrats de zones verdes. No obstant això, el que ja està més a prop és la inauguració del conegut com a ‘Espai Natzaret‘, una zona provisional que serà l’avantsala del futur Parc de Desembocadura.

S’espera que, en els pròxims mesos, els veïns i veïnes d’aquest barri valencià ja puguen fer ús d’aquesta gran zona verda. Es tracta d’una superfície de 61.045 metres quadrats, dels quals 41.385 situats en el nord de la parcel·la corresponen al futur Parc de Desembocadura. Tal com explicava el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, “l’obertura d’aquest espai transitori s’ha endarrerit perquè encara van detectar en els terrenys enderrocs i elements perillosos i en aquest context es va decidir prioritzar la seguretat”.

En aquests moments, una empresa especialitzada s’està encarregant de realitzar l’estudi per a adequar la parcel·la i garantir, així, les màximes condicions de seguretat. “El projecte es troba molt avançant perquè sobre la zona ja s’han realitzat diverses actuacions, com una plantació popular feta pel veïnat, una barrera antisalina, una parcel·la de prat sec i s’ha avançat en altres espais destinats a usos col·lectius i esdeveniments”, apuntava Campillo.

Així mateix, aquest espai també compta amb mobiliari urbà, bancs, banys públics, taules de pícnic i, fins i tot, un rocòdrom i un circuit de pumptruck. Sens dubte, un projecte, a més d’ambiciós, molt necessari per a aquest barri valencià que, juntament amb la construcció de la Línia 10 de Metrovalencia, comença a fer passos cap a la seua revitalització.

El futur Parc de Desembocadura serà possible gràcies als 195.000 metres quadrats de sòl portuari que s’han cedit a l’Ajuntament de València, en els quals, a més d’aquest tercer espai verd en superfície de la ciutat, es construirà una gran zona esportiva de 88.000 metres quadrats, així com la prolongació de l’antic llit del riu Túria fins a la mar.

Junt amb el jardí del riu Túria i el Parc Central, el Parc de Desembocadura es convertirà en un nou espai per a la ciutat de València, una ciutat que avança cap a un model molt més sostenible i naturalitzat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × un =