25n
25N
25N

Els top manta: dels carrers a un espai de venda fitat

Aquests venedors pagaran tant la quota per ocupació de la via pública, com la Seguretat Social

istockphoto.com/Lobro78

Els top manta: dels carrers a un espai de venda fitat
29/10/2018 -

València ja compta amb el Pla Municipal d’Immigració i Interculturalitat 2019-2022, que inclou un total de 68 mesures en cinc àrees d’aplicació. Un pla que va ser aprovat en l’últim Ple amb el vot a favor de l’equip de Govern, i amb els vots en contra del PP i Ciutadans. Era el representant de SOS Racisme i vicepresident del Consell Local d’Immigració i Interculturalitat, Papa Balla, l’encarregat de posar damunt de la taula la problemàtica que pateix aquest col·lectiu diàriament.

Així, aquest pla treballarà en la integració dels immigrants en la societat, així com en la millora de les seues condicions. I en aquesta línia, un dels punts d’aquest nou pla municipal que, sens dubte, més ha cridat l’atenció ha sigut el relacionat amb els coneguts popularment com ‘top manta’. En aquest sentit, aquest pla inclou la ubicació d’un espai concret perquè aquests venedors ambulants puguen exercir aquesta pràctica sense perjudicar a la resta de comerciants.

En aquest espai, es prohibirà la venda de mercaderia il·legal, com a falsificacions de marca

No se sap en quin lloc se situarà aquest espai, encara que no serà ni als afores de la ciutat, ni tampoc en aquelles zones on ja existisca un mercat tradicional regulat per l’ordenança de venda no sedentària. Per descomptat, a més que es prohibirà la venda de mercaderia il·legal, com a falsificacions de marca, aquests venedors, adscrits al pla, pagaran les seues quotes per l’ocupació de via pública i estaran al dia amb els pagaments de la Seguretat Social. De fet, s’està considerant la possibilitat de crear cooperatives.

El que es pretén és que aquest col·lectiu compte amb una regulació pròpia que els empare i els facilite la seua inclusió en la societat, posant fi a la guerra constant que existeix entre els venedors amb tenda física i els denominats ‘manteros’.

No obstant això, aquesta iniciativa no ha sigut ben acollida entre els partits de l’oposició. Així, la regidora de Ciutadans, Amparo Picó, assegurava que els ‘top manta’ “generen competència deslleial amb el xicotet comerç”. Per la seua banda, el regidor del Partit Popular, Cristóbal Grau, qualificava alguns dels punts plantejats en aquest pla com una “presa de pèl”.

Això no obstant, la regidora d’Immigració, Neus Fàbregas ha rebutjat les crítiques perquè afirmava que “aquest pla suposa un canvi total de l’enfocament sobre la gestió del fenomen migratori: des de la postura del govern anterior que era assistencial, a l’actual que es basa en el reconeixement dels drets de les persones”. Així mateix, ha lamentat que els grups de l’oposició no fixen la seua postura exacta respecte a la migració i a la població estrangera, que suposa més del 16% en la nostra ciutat.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − quinze =