25n
25N
25N

València donarà un espai específic a la lluita contra la violència masclista

La Unitat GAMMA de la Policia Local comptarà amb una comissaria pròpia, seu de les seues 50 agents, al barri de Nou Moles

València donarà un espai específic a la lluita contra la violència masclista
13/01/2020 -

El Regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, va manifestar la desgraciada “necessitat” i “importància” de la Unitat GAMA a València: aquesta unitat específica de la Policia Local es dedica, des de fa tres anys, a treballar de manera exclusiva en aquelles qüestions relacionades amb la violència de gènere i masclista. Amb aproximadament 600 dones protegides per la Unitat, Cano va ressaltar la “necessitat” de tindre una comissaria pròpia: “A més de millorar el rendiment policial de la unitat, facilitarà que les dones puguen acostar-se per a rebre protecció i ajuda”.

El pla, en un inici, era aconseguir els suports necessaris a través dels pressupostos participatius, amb DecidimVLC. Encara que va ser una proposta votada, el pressupost es va acabar abans de poder assignar-se a aquesta nova comissaria. No obstant això, ja en el balanç d’aquests tres primers anys, Cano va assenyalar que aquests pressupostos no eren l’única via: “Es farà en la legislatura”. Finalment, només tres dies després dels resultats negatius en DecidimVLC, divendres passat es va aprovar en la Junta de Govern Local adscriure el solar situat en el número 48 del carrer Brasil per a la construcció de la comissaria.

“La construcció d’una nova comissaria per a la unitat GAMA era un fet irrenunciable“, ha apuntat Cano sobre la notícia. Així, s’inicia el procés per a la construcció d’aquest nou edifici que, si bé no serà mitjançant la primera via desitjada dels pressupostos participatius, si comptarà amb el mateix projecte.

El nou edifici, distribuït en una planta baixa i un primer pis, s’instal·larà en un solar del carrer Brasil, en el barri de Nou Moles. Les instal·lacions del qual estaran dedicades en exclusiva a aquesta unitat, amb unes característiques adequades que permeten “preservar la intimitat de les víctimes”. El solar compta amb un espai de 700 metres quadrats, prou gran per a crear un aparcament en superfície limítrof. En la planta baixa de l’edifici se situarà, tal com s’especificava en DecidimVLC, la sala d’espera, un espai per a l’atenció especialitzada, un altre per a atenció a menors i acompanyants de víctimes més altres recursos. En la primera planta se situaran els espais dels professionals, a més d’un espai diàfan per a conferències, tallers, etcètera.

“Democràticament inacceptable”

“Ens hem fixat la lluita contra la Violència de Gènere com un objectiu fonamental d’aquesta legislatura”, assegura Cano. El grup GAMA té 50 efectius dedicats, exclusivament, a aquesta lluita. Des que es va posar en marxa, les xifres relatives a aquesta Unitat han augmentat de manera “exponencial”. Des de la seua creació com a unitat pròpia -abans es compartia entre efectius d’Unitats de Barri-, el sistema ha protegit a 2.078 dones. Entre eixes estan les 600 actuals que, sumades a un número semblant de la Policia Nacional, deixen una aclaparadora xifra de 1.200 dones que necessiten protecció a València: “És una xifra insuportable, democràticament inacceptable”, va asseverar Cano en una entrevista a València Extra.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 5 =