25n
25N
25N

L’Espai de Desenvolupament Local amplia la seua oferta formativa permanent

Durant març i abril s’oferiran el Curs de Monitor i Monitora de Menjador i el Curs d’Operari i Operària de Magatzem

L’Espai de Desenvolupament Local amplia la seua oferta formativa permanent
28/02/2020 -

L’Espai de Desenvolupament Local de Carcaixent ha ampliat l’oferta del seu Programa de Qualificació i Ocupació amb noves propostes formatives. Així, als cursos de manipulació d’aliments i el carnet de carretons, s’afegeix per als mesos de març i abril, el curs de monitor/a de menjador i d’operari/a de magatzem. Totes les propostes tenen en comú que habiliten per a poder millorar les capacitats laborals o poder optar a nous llocs de feina.

El Curs de Monitor/a de Menjador Escolar es realitzarà del 23 al 30 de març i està adreçat especialment a totes les persones que volen treballar o que treballen actualment en l’àmbit de l’educació com a monitor/a de menjador i vulguen adquirir les eines per a intervenir adequadament en les situacions habituals que sorgeixen en l’espai del menjador. El curs es realitzarà de dilluns a divendres de 9:30 a 14:30 i té un preu de 58€.

Una altra de les propostes innovadores és el curs per a operari/a de magatzem de fruites i verdures, que permetrà adquirir les competències i habilitats necessàries per a l’acompliment de les funcions de producció en magatzems de fruites i verdures. La formació es realitzarà en una sola sessió el dia 31 de març amb la part teòrica de matí i el vessant pràctic de vesprada. Té un preu de 50€.

El 2 i 3 d’abril, dins de les activitats amb motiu del 8 de març, està programat el taller «Ruta cap a l’emprenedoria» dirigit a dones. El taller compta amb tres itineraris adaptats als diferents objectius de les participants: emprendre sense una idea de negoci desenvolupada o amb una poc avançada (Viatge a l’emprenedoria); emprendre amb una idea de negoci ja definit; o emprar-se (programa d’ocupabilitat o inserció per compte d’altre). La inscripció és gratuïta.

Programa de formació continuada

A més, des del Centre de Promoció Econòmica es continuaran oferint el Curs de Manipulació d’Aliments de forma mensual i el curs per a l’obtenció del carnet per a la conducció de carretons elevadors, que ja es van realitzar l’últim trimestre de 2019 i que van comptar amb gran èxit de participació. Per a les edicions de març les places estan cobertes però estan previstes noves convocatòries. Curs de carretons elevadors : 15 d’abril, 14 de maig, 17 de setembre, 8 d’octubre, 12 de novembre i 10 de desembre. També està prevista una nova edició de Monitor/a de Menjador Escolar del 28 de setembre al 2 d’octubre i un curs de Monitor/a de Treball per a Persones amb Necessitats Especials del 25 de maig a l’1 de juny i del 23 al 30 de novembre. La inscripció per a tots els cursos es pot fer en línia o personalment en l’Espai de Desenvolupament Local.

Una altra de les iniciatives per al foment de l’ocupació que estan realitzant-se és el programa «La Ribera Impulsa» un projecte d’innovació social, integral, participatiu i dinàmic per a millorar l’ocupabilitat i fomentar l’emprenedoria social. Consisteix en la creació d’equips heterogenis (10-15 persones) de persones desocupades i/o millora d’ocupació amb esperit dinàmic, compromés i solidari que coordinades per una persona dinamitzadora d’oportunitats, treballaran per reforçar les seues competències, al mateix temps que generen coneixement col·lectiu, es fan visibles i col·laboren en la consecució d’un fi comú: aconseguir treball, siga per compte propi o d’altri.

Tot açò en sessions grupals i individuals a través d’una metodologia activa, participativa basada en el treball en equip I en el desenvolupament de competències. A més també estan programades sessions grupals de simulació d’empresa d’economia social o cooperativa de treball associat.

Sara Diert, regidora de Promoció Econòmica, ha manifestat que aquests cursos responen a les demandes de les persones usuàries de l’Espai de Desenvolupament Local «des de l’Ajuntament de Carcaixent hem escoltat quines són les principals necessitats formatives, per això hem iniciat propostes formatives gratuïtes i majoritàriament subvencionades perquè siguen accessibles a tot el món i puguen optar a noves eixides professionals», ha explicat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou − 3 =