25n
25N
25N

Les escultures de Ponzanelli, juntes al Museu de la Ciutat

Les escultures de Ponzanelli, juntes al Museu de la Ciutat
18/12/2018 -

L’Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Cultura, ha finalitzat la restauració de quatre escultures de l’artista tardobarroc Giacomo Antonio Ponzanelli, que ja poden visitar-se al Museu de la Ciutat. L’edil responsable, Glòria Tello, ha destacat «el nostre compromís ferm amb la defensa i protecció del patrimoni de la ciutat, que s’evidencia, una vegada més, en aquesta acció que s’emmarca en el Pla de Restauració del Patrimoni».

Es tracta de les escultures originals ‘Apol·lo’, ‘Venus’, ‘Diana’ i ‘Plutó’, realitzades en marbre de Carrara per l’artista italià Giacomo Antonio Ponzanelli (Carrara 1654 – Gènova 1735) per decorar la desapareguda Alqueria de Pontons, construïda a la fi del segle XVIII a Patraix, que deu el seu nom a qui fóra el seu propietari, el canonge de la catedral de València Antonio Pontons. Les obres van passar a ser propietat municipal quan es va cremar la casa de l’eclesiàstic, es van instal·lar a la Glorieta en 1818 i posteriorment es van situar sobre uns pedestals als Jardins del Real. Ara tornen a estar les quatre juntes al Museu de la Ciutat.

L’any 2012, després de patir actes vandàlics (‘Venus’, ‘Plutó’ i ‘Apol·lo’ estaven decapitats i a ‘Diana’ li faltava el braç dret), les figures es van traslladar als magatzems municipals per reparar-les. Primer es va treballar amb les d’‘Apol·lo’ i ‘Venus’, que es troben al Museu de la Ciutat des del 2014. Ara, al recinte expositiu de la plaça de l’Arquebisbe els acompanyen ‘Diana’ i ‘Plutó’, recentment restaurades. El conjunt, «de gran bellesa i serenitat clàssica, està a l’abast i gaudi de tots aquells ciutadans i ciutadanes que visiten aquest contenidor artístic i cultural que és el Museu de la Ciutat, situat al mateix cor de València, al costat de la catedral i el centre arqueològic de l’Almoina», ha apuntat la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello.

El cost dels treballs de restauració de ‘Diana’ i ‘Plutó’ és de 6.225,46 euros i el seu trasllat i instal·lació ha ascendit a 4.598 euros. D’altra banda, a petició del veïnat de Patraix, es van realitzar rèpliques de les quatre escultures, que des del passat mes d’octubre es troben al jardí d’aquest barri, on estava l’antic Hort de Pontons, la seua ubicació original.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × dos =

bombers
bombers