25n
25N
25N

Massamagrell col·locarà la primera escultura representativa del Camí del Sant Grial

El projecte comprèn un total de 23 escultures que se situaran en els municipis que formen part de la ruta

Massamagrell col·locarà la primera escultura representativa del Camí del Sant Grial
19/10/2018 -

L’Associació Cultural El Camí del Sant Grial està desenvolupant un projecte que consisteix en la col·locació d’una sèrie d’escultures que relaten la història del Sant Calze des dels seus orígens fins a la seua arribada a la península ibérica. Se situaran en els 23 municipis que són principi i fi d’etapa en la Ruta del Grial, en l’itinerari que va des de Sant Joan de la Penya fins a la Catedral de València, lloc on es custodia el Sant Calze des de l’any 1437.

“La funció de l’Associació entre unes altres, és recuperar històricament tota la informació que tenim i descobrir que realment hi ha una vertebració territorial d’un objecte religiós que va estar en Sant Joan de la Penya i va viatjar fins a València. Anem a transmetre un relat tan potent -com és la Ruta del Grial o la Ruta del Coneixement- per mitjà de les 23 escultures que estaran repartides cada 25 km formant en total els 550 km de la ruta” ha explicat Ana Mafé García, vicepresidenta de l’organització.

Després de dos anys de treball en el projecte, el dilluns 15 d’octubre es va confirmar la col·locació de la primera escultura que jalonarà El Camí del Sant Grial en el municipi de Massamagrell, que dóna inici a l’última etapa de la ruta i és on se situa la seu de l’Associació. “Ser un dels municipis que formen part de l’itinerari de la Ruta del Grial és alguna cosa exclusiva que hem de saber aprofitar i creiem que en posar la primera escultura a Massamagrell serà una bona manera per a posicionar-ho com a poble turístic” ha afirmat Paco Gómez, regidor de Turisme.

L’escultor, Antonio Peris Carbonell, serà l’autor d’esta col·lecció formada per 23 peces. Després de la reunió del dilluns començarà a treballar en esta primera peça, que preveu finalitzar a l’abril de 2019. “He acceptat este projecte amb il·lusió, perquè crec en ell pel tema que representa”, ha comentat l’artista.

A més, l’alcalde Pep Galarza ha aclarit que l’Ajuntament s’encarregarà de decidir la ubicació de l’escultura i de cobrir els gastos de material. “El artista no rebrà cap benefici econòmic, ja que així mateix ho ha manifestat ell. Per això, la gent del poble que desitge col·laborar en la causa podrà aportar les seues donacions a l’Associació Cultural El Camí del Sant Grial”, ha afegit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 − 8 =

bombers
Valencia activa