25n
25N
25N

Les escoles esportives municipals acullen a 8.460 xiquets i xiquetes

Les escoles esportives municipals acullen a 8.460 xiquets i xiquetes
30/07/2019 -

Les instal·lacions esportives municipals han acollit a de València de 3 a 18 anys que participen en els 33 campus de període estival organitzats per diferents federacions esportives i entitats. La regidora d’Esports, Pilar Bernabé, ha assenyalat: «Entre aquests xiquets i xiquetes es troben 383 menors en risc d’exclusió social que han comptat amb una bonificació del cent per cent del preu de les activitats per part de l’àrea d’Esports, després de l’informe preceptiu dels Serveis Socials de l’Ajuntament. D’aquesta forma, han pogut integrar-se i gaudir junt amb la resta de xiquets i xiquetes gràcies a l’ajuda rebuda».

La Fundació Esportiva Municipal organitza moltes d’aquestes escoles d’estiu de manera conjunta, mentre que unes altres són supervisades per l’organisme autònom. En la seua majoria, es desenvolupen per torns setmanals en un total de 30 instal·lacions esportives municipals durant l’última setmana de juny, així com en els mesos de juliol i setembre en el col·legi públic Ramiro Jover (València) i a Alarcón (Conca).

Les Escoles Esportives d’Estiu han oferit 18 modalitats esportives i moltes d’aquestes activitats són multiesportives. Entre les diferents modalitats esportives oferides es troben bàsquet, bàdminton, hoquei, karate, voleibol, voleibol de platja, handbol, tenis, gimnàstica rítmica, vela, futbol, waterpolo o triatló, així com altres esports alternatius, jocs esportius i recreatius.

D’aquesta manera, els xiquets i xiquetes han participat en tallers «on l’esport ha sigut el principal protagonista», ha remarcat Pilar Bernabé. A més, la regidora ha recalcat que en aquestes activitats «se’ls ha ensenyat l’educació en valors esportius de convivència, respecte i joc net».

Les Escoles Esportives Municipals es desenvolupen tots els anys amb l’objectiu de facilitar l’aprenentatge dels més xicotets a través de classes esportives i lúdiques que els permeten continuar amb el seu ritme habitual en els períodes vacacionals i, al mateix temps, experimentar l’esport d’una forma més lúdica durant les vacances escolars.

Així mateix, serveixen de suport a la conciliació laboral i familiar per als pares que treballen durant el període de descans estival. Les activitats de les escoles esportives municipals compten amb preus assequibles i quasi totes elles disposen de servici opcional de menjador per a aquells que ho desitgen gràcies al suport municipal.

Més informació

1 Comentari

  1. Manuel López
    Manuel López juliol 31, 12:05

    Magnífica iniciativa!

    Resposta al teu comentari

Escriu el teu comentari

7 + disset =

mercat medieval ontinyent
mercat medieval ontinyent