25n
25N
25N

Les Escoles Esportives continuen amb les seues activitats a casa

Les Escoles Esportives continuen amb les seues activitats a casa
18/04/2020 -

Les Escoles Esportives responen a diversos programes d’esport en edat escolar organitzat per la Fundació Esportiva Municipal en col·laboració amb diverses Federacions Valencianes i altres entitats esportives de la ciutat de València. Des que es va decretar l’estat d’alarma i les mesures de confinament, el passat mes de març, “estan elaborant una programació adaptada, l’objectiu de la qual és mantenir actius als escolars confinats a les seues cases”, ha explicat la regidora d’Esports i presidenta de la Fundació Esportiva Municipal, Pilar Bernabé.

“En aquest programa participen més de 7.000 escolars de la ciutat de València, d’edats entre 4 i 18 anys, la majoria d’ells pertanyents a més d’un centenar de centres escolars de la ciutat”, ha precisat Bernabé qui ha explicat que els tècnics esportius que estan preparant aquestes activitats formen part del mateix equip que les imparteixen en els centres d’ensenyament”.

Segons ha explicat, l’alumnat és atés mitjançant l’enviament d’e-mails o whatsapps, també amb l’enregistrament de vídeos i amb videoconferències en diferents plataformes, com Instagram o Skype. Pilar Bernabé ha ressaltat que aquesta iniciativa té com a objectiu “interactuar amb tota la família”, ja que es “anima mares i pares al fet que s’involucren activament en l’aprenentatge esportiu dels seus fills i filles”.

Entre altres tasques, es proposen les següents realitzar propostes d’activitats físiques i esportives per trams d’edat, informar en tot moment sobre les novetats que es produïsquen i respondre els dubtes que sorgisquen, plantejar circuits de condicionament físic amb recomanacions a fi que els alumnes i alumnes puguen realitzar-los amb la seua família, afavorint una forma de vida saludable.

Igualment, suggerir en cada esport xicotets treballs tècnics que puguen realitzar-se en espais reduïts, adaptant-se al material que hi haja a casa, elaborar àlbums de fotos, cromos i un altre material que puguen confeccionar-se entre tots i servisca de record del grup o equip durant aquesta temporada i proposar treballs teòrics sobre aspectes de l’esport a través de formularis, preguntes o vídeos amb contingut esportiu.

També, crear jocs de preguntes amb curiositats sobre l’esport, la seua història, reglaments, valors; informar-los de les emissions en televisió o dels vídeos que s’envien que facen referència a qüestions tàctiques, històriques, de valors de l’esport, suggerir jocs de repte, elaboració de dibuixos i uns altres; enviar recomanacions generals sobre aspectes saludables en relació amb la importància de l’exercici, descansar bé o seguir una dieta saludable.

“Cada setmana, fins que finalitze el confinament, difondrem les accions corresponents a cinc dels esports que componen l’oferta esportiva de les escoles afaitades”, ha relatat. Aquesta setmana han començat les activitats d’escacs, karate, atletisme, bàdminton i waterpolo.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit + 1 =