25n
25N
25N

Els menors en situació d'exclusió social comptaran amb escoles d'estiu gratuïtes

Els menors en situació d'exclusió social comptaran amb escoles d'estiu gratuïtes
30/06/2019 -

Els xiquets i xiquetes en situació d’exclusió social de 96 municipis de la Comunitat Valenciana podran gaudir aquest estiu de programes gratuïts d’atenció a l’empobriment infantil de necessitats i inclusió social, subvencionats des de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives amb una aportació d’1,4 milions d’euros.

Així, ho ha explicat el secretari autonòmic d’Igualtat i Diversitat, Alberto Ibáñez, que ha precisat en un comunicat que aquests programes es concedeixen sobre la base de dos conceptes. El primer d’ells és l’atenció d’activitats complementàries de temps lliure, socials, culturals, recreatives, cíviques i educatives, amb la finalitat de millorar la seua qualitat de vida i aconseguir la seua inclusió social.

En segon lloc, també es busca que aquests programes atenguen les necessitats bàsiques d’alimentació durant el període estival per a cobrir les possibles manques alimentàries que aquests xiquets i xiquetes puguen tindre durant el període de les vacances d’estiu.

El secretari autonòmic ha afirmat que l’objectiu d’aquests campaments és facilitar “la conciliació i la corresponsabilitat en igualtat de condicions i oportunitats de totes les famílies”.

Així mateix, ha destacat la importància que les activitats es plantegen amb la premissa d’afavorir els hàbits saludables, tant des del punt de vista de l’alimentació com del foment de les activitats esportives.

Ibáñez ha indicat que, des de l’any passat, aquestes ajudes als programes estivals es dispensen mitjançant concessió directa a través de la línia nominativa de ‘Serveis Socials Entitats Locals’, dins del programa ‘Atenció a l’empobriment infantil’.

Aquesta fórmula suposa la reducció dels requisits necessaris per a accedir a la subvenció i, entre ells, que no siga necessari que el programa compte amb 20 xiquets, xiquetes i adolescents, ni tampoc que pertanguen a unitats de convivència que, en el moment de la valoració de la necessitat, no supere la quantia mensual per càpita de l’IPREM.

El secretari autonòmic ha explicat que d’aquesta manera es pretén crear espais d’inclusió on convisquen tots els xiquets, xiquetes i adolescents dels municipis, amb independència de la situació econòmica en la qual es troben les seues famílies.

També ha explicat que des de l’any passat, el programa va dirigit a xiquets, xiquetes i adolescents, de 3 i 18 anys, tots dos inclusivament, mentre que en anteriors edicions era només fins als 16 anys.

Així mateix, els programes inclouen el respecte a la diversitat cultural i religiosa dels menors i les seues famílies en relació amb l’alimentació i possibles característiques especials de salut dels menors.

Les ajudes de la Conselleria d’Igualtat, que ascendeixen a un import total d’1.425.350 euros, es reparteixen entre 37 entitats locals i mancomunitats de la província d’Alacant, 44 de València i 15 de Castelló.

El secretari autonòmic d’Igualtat i Diversitat ha emmarcat el programa “en les accions del Consell del Botànic de lluita contra la pobresa infantil” i ha assegurat que el Consell “està desenvolupant diverses iniciatives de manera complementària per a erradicar i intentar prevenir de debò la pobresa i especialment la pobresa infantil”.

Per a Ibáñez, la pobresa “es pot mesurar no únicament amb què les persones puguen menjar, sinó també en què puguen gaudir, “tothom té dret a gaudir d’oci, de temps lliure”.

Cada entitat local subvencionada, en funció de la quantia assignada és l’encarregada de prioritzar als xiquets, xiquetes i adolescents pertanyents a unitats econòmiques de convivència que es troben en situació de major risc d’exclusió social.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 5 =