25n
25N
25N

Pirates, sostenibilitat i diversió: Una escola plantejada per a conciliar l'estiu

Pirates, sostenibilitat i diversió: Una escola plantejada per a conciliar l'estiu
29/06/2020 -

A partir del 29 de juny, els 105 inscrits al programa Concilia l’Estiu se submergiran cada matí de juliol en multitud d’aventures pirates mentre comprenen la importància de cuidar la joia més valuosa de totes: el planeta Terra. Una divertida metodologia d’aprenentatge l’objectiu principal del qual és facilitar als pares la conciliació laboral i familiar durant un estiu una mica diferent.

Un viatge extraordinari: Pirates per a un món sostenible és el nom genèric de la primera edició Concilia l’Estiu. Entre pirates i aventures per les set mars —sense eixir del centre—, els 105 inscrits a l’escola de conciliació realitzaran infinitat de jocs cognitius, experimentació, manualitats, jocs d’aigua i altres activitats mentre comprenen la importància de cuidar el planeta i tota la vida que alberga.

Més enllà d’aquesta rutina diària, els xiquets podran gaudir un dia a la setmana d’un espectacle musical, de màgia, teatre o circ. «Com enguany no hi ha possibilitat de realitzar les dues excursions setmanals que es feien en anys anteriors, aquesta serà l’activitat estrela de cada setmana», comenta Laura Romeu, tècnic de Benestar Social.

El plantejament s’aplica tant als 55 alumnes d’Infantil —situats en La Milotxa— com als 50 inscrits de Primària, que passaran tots els matins del mes de juliol en el col·legi Jaume I i que compten amb dues hores de bany a la setmana en la piscina del Poliesportiu Municipal.

Tot, de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores. «Hem ampliat l’horari i inclòs escola matinera», comenta José Mª Esteve, regidor d’Educació, amb l’objectiu de facilitar la conciliació laboral i familiar dels veïns de Puçol.

«Era difícil plantejar una escola en els termes en què s’havia realitzat altres anys, perquè davant les restriccions d’aforament limitat semblava complicat donar cobertura a tot el món», comenta Paz Carceller, alcaldessa: «La idea és donar prioritat als pares que treballen presencialment i, després, als quals teletreballen», encara que finalment no hi ha hagut necessitat de baremar, «perquè s’han complit les places sense deixar a ningú fora», afig l’alcaldessa.

Aquests esforços per facilitar la conciliació se sumen a la necessitat d’aplicar totes les mesures de seguretat pertinents: entrada i eixida d’alumnes escalonades per edat per a evitar aglomeracions en l’entrada dels centres; grups bambolla reduïts, amb una ràtio d’un monitor per a cada sis alumnes i torns per a eixir al pati sense mesclar-se amb la resta de xiquets…

Cada dia se’ls prendrà la temperatura abans d’entrar, i un monitor en cada centre s’encarregarà exclusivament de garantir la seguretat: procurar que utilitzen gel desinfectant regularment, acompanyar-los al servei i netejar-lo després de cada ús… A més de la desinfecció de banys, que es farà cada dia a les 11 hores, i de l’exhaustiva neteja del centre de cada vesprada.
«Una altra novetat enguany ha sigut dissenyar zones 0 d’aïllament» perquè, en cas que apareguen símptomes compatibles amb la Covid-19 entre els xiquets, poder aïllar-los evitant el contacte amb els altres.

Tot, a càrrec d’un grup de monitors d’Auca —empresa que gestiona les activitats en col·laboració amb l’Ajuntament— que a més de ser uns apassionats del seu treball, durant els últims mesos han rebut formació en relació amb la pandèmia i la gestió de la seguretat en centres educatius.

I són els mateixos que en anys anteriors, per la qual cosa ja coneixen als xiquets i saben com tractar-los perquè, a més de segurs, estiguen a gust i ho passen en gran. «Hem intentat dissenyar activitats més atractives per a ells dins de les limitacions d’enguany», destaca José Mª Esteve: «complim rigorosament la normativa, fins i tot una mica més del necessari».

En definitiva, aquesta adaptació de l’Escola d’Estiu s’ha plantejat per a conciliar la vida familiar i laboral durant un estiu diferent, en el qual els xiquets podran deixar volar la seua imaginació per a viure Un viatge extraordinari replet d’aventures pirates. I ho faran mentre aprenen les claus per a construir, entre tots, un món sostenible i cuidar l’enorme joia que és el planeta Terra.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 5 =