25n
25N
25N

Comença l'escola hospitalària d'estiu d'Aspanion

Comença l'escola hospitalària d'estiu d'Aspanion
02/07/2019 -

Des de l’1 de juliol funciona l’Escola Hospitalària d’Estiu d’ASPANION 2019, una iniciativa que l’Associació va posar en marxa per primera vegada en 2009, per la qual cosa enguany la iniciativa compleix 10 anys.

L’objectiu d’aquest programa és “compensar els efectes negatius de l’hospitalització mitjançant activitats lúdiques, ajudant els menors a acceptar la seua situació de manera més positiva, activa i constructiva”. Es duu a terme en la Unitat d’Oncologia Pediàtrica de la HUIP La Fe i en la d’Oncohematología Pediàtrica de l’Hospital Clínic Universitari de València.

Per primera vegada enguany s’ha ampliat l’horari i les activitats cobreixen també les vesprades, una experiència que ja va resultar positiva durant l’edició nadalenca de l’Escola Hospitalària.

Les activitats es realitzen en grup, en els espais de les escoles de les unitats d’oncologia pediàtrica, i individualment quan l’estat dels menors no els permet abandonar la seua habitació.

71 menors i 336 actuacions en 2018

Des que en 2009 s’iniciara el Programa d’Escola Hospitalària d’Estiu d’ASPANION a l’Hospital La Fe, i en 2010 a l’Hospital Clínic Universitari de València, les dades avalen que el programa està completament arrelat en el funcionament diari de l’equip multidisciplinari de les unitats durant el període estival. Les seues activitats estan coordinades amb el personal sanitari i mestres. L’any passat van ser 71 menors atesos en un total de 336 actuacions, entre els dos centres hospitalaris. Una xifra una mica menor que en 2017 a causa de les obres de la unitat a l’Hospital Clínic Universitari.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos + set =