caixa popular

Escola de famílies a Alfafar

Escola de famílies a Alfafar
17/05/2018 -

Des de l’àrea d’educació de l’Ajuntament d’Alfafar, dins del seu projecte “Xarxa Coratge”, es troba un programa especial per a les famílies, “Escola de Famílies” que es desenvoluparà per al pròxim curs 2018-2019.
Aquest programa pretén contribuir al fet que pares, mare, fill i filles puguen aconseguir, comprendre el comportament humà per a poder entendre les relacions que s’establisquen entre famílies. Reconéixer els factors que afecten les emocions i sentiments. Contribuir a millorar els processos de comunicació. Desenvolupar habilitats de resolució positiva de conflictes, de negociació i de presa de decisions. Aprendre a prevenir i resoldre problemes que suposen reptes, com el consum de drogues. Dotar a les famílies de recursos de transmissió de valors inclusius i prevenció i detecció de situacions de violència i abús de poder. Donar a conéixer a les famílies la “Xarxa Coratge” com un sistema de prevenció de la violència i ajuda entre iguals.

Per a aquesta “Escola de Famílies”, existeixen 75 places obertes als veïns i veïnes d’Alfafar. La matrícula per a inscriure’s en aquesta escola serà del 4 al 22 de juny de 2018, i en cas de seguir quedant places, s’obrirà termini de l’11 al 21 de setembre, i podrà realitzar-se per unitats familiars per a optar a l’assistència conjunta. Constarà de diferents sessions presencials, sessions streaming, accés a aula virtual i materials didàctics.
Per a poder facilitar la conciliació de la vida familiar, laboral i en l’àmbit de la formació, l'”Escola de Famílies” combina l’entorn de formació presencial i la e-learning, perquè les famílies trien si assistir o veure-ho en streaming o diferit des de casa.

Els continguts i materials de les sessions seran accessibles també en l'”Escola de Famílies Virtual”, que possibilita l’ensenyament en línia.

Els continguts i les sessions estan organitzades al llarg del pròxim curs, sent els temes: Xarxa Coratge, un programa municipal per a la convivència escolar i la relació entre iguals. Etapes de desenvolupament dels nostres fills i filles. Comportament cooperatiu i no conflictiu. Resolució de conflictes en l’àmbit família (en dues sessions). Educació per a la igualtat en l’àmbit familiar. Educació en la diversitat. Ús saludable de les TIC’s. Ciberbulling. Gestionant emocions en família. Hàbits saludables com a estratègia de prevenció. Parlant de sexualitat en família. Relacions de poder en l’àmbit familiar i educatiu.
Alfafar aposta per l’educació i ho fa des de tots els nivells, involucrant així a la societat a participar en aquest procés. Especialment i amb aquest programa d'”Escola de Famílies”, es vol contribuir a millorar les relacions familiars ajudant a les famílies i dotant-les de recursos per a saber gestionar emocions o problemes.


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 2 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris