25n
25N
25N

Escolars de Cullera commemoren el Dia Mundial dels Oceans

Els guanyadors del concurs de pintura participen en un projecte de neteja i conservació de platges i alliberen una tortuga a Cap Blanc

Escolars de Cullera commemoren el Dia Mundial dels Oceans
08/06/2021 -

20 escolars de Cullera, guanyadors del concurs de dibuix impulsat per l’Ajuntament de Cullera i la Fundació Oceanogràfic, han estat els protagonistes i representants dels centres educatius de la ciutat en el Dia Mundial dels Oceans. Una jornada matinal a la platja de Cap Blanc on han participat en un projecte de conservació marina que també ha comptat amb la presència de la regidora d’Educació, Sílvia Roca, la regidora de Benestar Animal, Marta Tur, i la directora gerent de la Fundació Oceanogràfic, Kadia García.

A l’inici de l’acte, l’alumnat s’ha implicat en la neteja de la platja. Uns treballs necessaris per al benestar de l’ecosistema que envolta tot el nostre medi natural i on s’han treballat valors de protecció i respecte pel medi ambient.

Durant la jornada, en col·laboració amb l’Oceanogràfic, s’ha fet la solta de la tortuga 582 que ingressà a l’Oceanogràfic a principis d’abril procedent de la pesca recreativa a València i que es trobava en molt mal estat i amb hipotèrmia. De fet, l’edil Tur ha anunciat que “al mes d’octubre alliberarem les germanes de les tortugues que vam soltar en setembre de l’any passat ací mateix, en el lloc on la seua mare va decidir resguardar els seus ous”.

La jornada també ha comptat amb l’entrega d’un diploma a cadascun dels xiquets i xiquetes per “transmetre’ns i visibilitzar a través de la seua creativitat valors necessaris per a la cura del planeta i de totes les espècies que habitem en ell”, expressa la regidora d’Educació.

Concurs de pintura

Set centres educatius de Cullera i al voltant de 350 escolars han participat en aquest concurs de dibuix ‘Tortugues en el Mediterrani’. Un programa amb la finalitat de donar a conéixer les tortugues marines i les possibles amenaces en el municipi de Cullera, així com implicar al conjunt de la ciutadania en projectes de conservació. A més, en les properes setmanes els dibuixos guanyadors formaran part de la cartelleria a peu de carrer de la ciutat amb missatges com ‘no sigues bob@: salva-les’ o ‘les babaues: un tresor desconegut a Cullera’.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × quatre =