caixa popular

Els escolars de Benetússer presenten les seues propostes de jocs i patis igualitaris

Els escolars de Benetússer presenten les seues propostes de jocs i patis igualitaris
21/11/2017 -

Amb motiu del Dia Internacional dels Drets de la Infància l’alumnat d’Infantil i Primària ha celebrat aquest dilluns l’onzé Ple Infantil Municipal en el saló d’actes de l’Ajuntament, on han exposat les seues propostes sobre els espais igualitaris.

Al llarg del curs els alumnes i alumnes dels quatre col·legis del municipi han treballat en el projecte educatiu “Jugant en Igualtat”, elaborat pel departament d’Educació de l’Ajuntament de Benetússer, per a aconseguir un disseny no sexista de l’espai d’oci de la població infantil en el municipi i en la seua pròpia escola.

La intenció és que siguen elles i ells els que puguen decidir amb criteris d’igualtat de gènere aquells jocs i activitats que més els motiven per a compartir el seu temps lliure. Així doncs, han exposat propostes per als espais d’oci i esplai com poden ser el pati i les places a les quals acudeixen diàriament a jugar després del col·legi, com per exemple revisar el protagonisme i ús que se’ls dóna a les pistes de futbol en els centres escolars.

Alguns dels jocs i millores en espais que han sol·licitat són: el sambori, rocòdroms, zones per a jugar al twister, parcs amb més colors vius, pista de patinatge, de ball, arenero, i també minigolf.

Amb aquest projecte es pretén aconseguir una mica més que una millora física dels patis i places de Benetússer, canviant les relacions de gènere que s’evidencien des de la infància.

A l’acte també han assistit la presidenta del Consell Escolar Valencià, Encarna Conca, l’alcaldessa de Benetússer, Eva Sanz, la regidora d’Igualtat i Educació, Ana Martín Valero, la regidora d’Hisenda, Reme Navarro i el regidor de Joventut, Cristian Munera.

Segons ha explicat la regidora d’Igualtat “si no comencem a treballar la igualtat en els centres educatius passaran els anys i seguirem sense poder aconseguir-la. Cal implicar al professorat i empoderar als nostres fills i filles perquè es convertisquen en xicotets i xicotetes activistes de la igualtat, hem de facilitar-los llocs de participació perquè puguen expressar-se i fer propostes. D’aquesta manera seran conscients de la importància que té la seua opinió en temes tan vitals com l’és la igualtat”.


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu + 16 =

Paiporta
exposicion caps tallats
certamen de bandes vila de catarroja
Tardor
cultura als barris