25n
25N
25N

Escola Valenciana assenta les bases del seu futur i encara el curs vinent amb noves propostes

Escola Valenciana pretén arribar a un model econòmic sostenible i autosuficient gràcies a les aportacions de les Amigues i els Amics.

Escola Valenciana assenta les bases del seu futur i encara el curs vinent amb noves propostes
06/07/2019 -

Per segon any consecutiu, la Jornada d’Estiu d’Escola Valenciana s’ha celebrat a la Fundació Casal Jaume I de Gandia. Hui, més de 60 membres de les Coordinadores Comarcals, que formen Escola Valenciana – Federació d’Associacions per la Llengua, s’han donat cita per omplir la jornada de debat i reflexionar sobre el camí que prendrà l’entitat cívica durant el nou curs escolar 2019 – 2020.

Els temes més importants que s’han tractat han sigut la necessitat de trobar un model econòmic sostenible i la renovació del model organitzatiu. A més, en aquest espai de diàleg, les Coordinadores Comarcals han fet aportacions i propostes de millora en àmbits com les relacions institucionals, la participació en comissions, l’organització de les Trobades d’Escoles en Valencià, els projectes que Escola Valenciana desenvolupa, així com la comunicació interna i externa, els Amics i les Amigues d’Escola Valenciana i el proper Congrés d’Escola Valenciana.

La Junta ha valorat de forma positiva les activitats portades a terme durant tot l’any i ha remarcat la incidència que té en la societat una de les iniciatives més emblemàtiques de l’entitat: les Trobades. L’assemblea ha posat l’accent en la vertebració territorial i la cohesió social d’aquestes festes que expressen l’estima per la llengua i la dignitat de l’ensenyament en valencià. Les Coordinadores Comarcals s’han nodrit amb les bones experiències que han compartit entre totes.

Cap a l’autosuficiència

Escola Valenciana ha apostat per arribar a un model econòmic sostenible i autosuficient gràcies a les aportacions dels Amics i les Amigues. Durant les Trobades, l’entitat cívica ha desenvolupat una intensa campanya per captar sòcies i socis amb l’objectiu de donar continuïtat al projecte social que constitueix Escola Valenciana per afavorir la normalització de la llengua a l’escola i al carrer. Per a Escola Valenciana és important captar l’atenció de la ciutadania, engrescar-la amb les activitats que porta a terme i convidar-la a fer-se amiga amb un donatiu de 5 € al mes.

En aquest marc, l’alcalde de Ròtova, Jordi Puig; la regidora d’Educació de Rafelcofer, Anna Garcia; el regidor de Política Lingüística i la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Gandia, Nahuel González i Carmen Fuster; l’alcalde de la Font d’En Carròs, Pablo Puig; la regidora de Cultura, Cèlia Escrivà i el regidor de Participació, Iván Agud, s’han acostat al Casal Jaume I de Gandia per donar la benvinguda a l’assistència.

Com a cloenda de la Jornada, la Coordinadora Safor-Valldigna pel Valencià ha proposat la ruta «La delicà de Gandia» i ha oferit una passejada pel patrimoni monumental i històric del poble.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − set =